Belediyeden Sözleşme

Belediyeden Sözleşme

Akçaabat Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı ve sözleşme törenle imzalandı.

Sözleşme, Akçaabat Belediyesi Hasan Saka Konferans Salonu’nda yapılan  bir törende , Akçaabat Belediyesi adına Başkan Şefik Türkmen ve işçiler adına Belediye-İş Sendikası Trabzon Şubesi Başkan Yardımcısı Engin Erbaşaran imzaladı.

 

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen imza töreninde yaptığı açıklamada, Akçaabat’a yapılan her hizmette işçilerin emeğinin olduğunu söyledi. Başkan  Türkmen “Akçaabat halkına yapmış olduğumuz her hizmette işçilerimizin emeği vardır. İşçilerimizin emeğinin karşılığını en iyi şekilde vermeyi amaçladık” dedi.

 

Belediye-İş Sendikası Trabzon Şubesi Başkan Yardımcısı Engin Erbaşaran  ise Başkan Türkmen’e sözleşmede işçilerin isteklerini yerine getirdiği için Başkan Türkmen’e teşekkür etti.

Varılan mutabakata göre Akçaabat Belediyesi’nde çalışan 158 işçinin maaşlarına Mart ayından geçerli olmak üzere ilk 6 ay % 10, ikinci 6 ay yüzde 7 oranında zam yapıldı. Yapılan zamla beraber ilk 6 ay işçilerin yevmiyesi6 ay da 56.50 Tl’ye yükseltildi.

Bu yıl ilk kez iki yıllık olarak imzalanacak olan sözleşmeye göre işçi ücretlerine 2010 yılında yıllık enflasyonun 5 puan üzerinde zam yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler