Belediyeden İstihdama Katkı

Belediyeden İstihdama Katkı

Akçaabat Belediyesi, hayata geçirdiği ve ilk olma özelliğine sahip projelerle İlçenin ve Ülkenin ekonomisine ve istihdamına önemli katkı sağlıyor.

 

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in talimatları doğrultusunda ileri teknolojiye dayalı, yüksek katma değerli, geniş pazar imkânı olan, Akçaabat’ta istihdamı arttıran, hem ilçenin hem de ülkenin ekonomisine katkıda bulunan projeler hazırlandı ve bu projeler tek tek hayata geçiriliyor.

Üretimin Yüzyılında Akçaabat Belediyesi tarafından Akçaabat’ta hem istihdamı arttırmak hem ekonomiye katkıda bulunmak hem de yerli ve milli üretim yapmak adına Akçaabat Düzköy yolu üzerinde Akçaabat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü şantiye alanında iki adet çiçek ve bitki üretim serası kuruldu. 2022 yılında bu seralarda toplamda 75000 adet üretim yapılırken üretilen meyveler ücretsiz olarak çiftçiye dağıtılmış ve süs bitkileri ise peyzaj düzenleme çalışmalarında kullanıldı. 2022 yılında yerli üretimin yapıldığı seralardan yapılan tasarruf ise 800.000 TL oldu. 2023 yılında üretim hedefi 250.000 adet iken tasarruf olarak da 2.500.000,00 TL olarak hedeflenmiştir.  Çiftçiye dağıtılan meyve fidanlarının başını çeken ve son zamanlarda dünyaya ün yapmış aronya meyvesi sayesinde ise çiftçilerimizin ekonomilerine önemli katkılar sağlanıyor.

AKÇAHASAT HAYAT BULUYOR

Akçaabat’taki istihdama katkıda bulunmak ve çiftçilere destek olmak amacı ile çiftçiler tarafından yetiştirilen tarım ürünlerinin işleneceği, paketleneceği, depolanacağı ve satışının yapılacağı; yine çiftçilerin isteklerine göre kendi ürünlerini AKÇAHASAT Markasına dâhil edebilecekleri AKÇAHASAT tesisinin yapımında sona gelindi. Tesis için gerekli makineler tedarik edilerek bu makinelerin kurulumları yapılıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da desteğiyle yapılan AKÇAHASAT Tesisi, özellikle kadın istihdamı konusunda önemli bir adım olacak. İlçeye ekonomik girdi sağlayacak olan tesiste ilk etapta 15 kişi iş imkânı bulacak. Ayrıca yılda 750 üretici çiftçinin ürünleri burada satılacak.

Türkiye Yüzyılına, Akçaabat’ta geniş istihdam alanları yaratarak, ileri teknolojiyi kullanıp doğru üretimle yüksek verim elde ederek önemli katkı sağlayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 16 maddelik Türkiye Yüzyılı başlıklarına, hayata geçirdiğimiz vizyon projelerimizle önemli katkı sağladığımızı ve bu minvalde projeler üretip hayata geçirmeye gayret göstereceğimizi ifade etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi Türkiye’yi büyük küresel sanayi ve ticaret merkezlerinden biri haline getireceğiz. Bunun için tüm eleştirilere ve engellere rağmen hep birlikte yılmadan, durmadan, usanmadan çalışacağız. Halka hizmet Hakk’a hizmettir düsturu ile her zaman daha ileriye gideceğiz. Bizim ülkemiz tek, topağımız tek, vatanımız tektir. Korumak, geliştirmek, ileri taşımak bizim elimizdedir. Aydınlık bir gelecek, üretken bir nesil için, daha da güçlü Türkiye için el ele, omuz omuza, gece gündüz durmak yok; yola devam.” Dedi.

9.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler