Belediyeden Çevre ve Sıfır Atık Eğitimi

Belediyeden Çevre ve Sıfır Atık Eğitimi

Belediyeden Çevre ve Sıfır Atık Eğitimi

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in talimatları doğrultusunda, “sıfır atık, geleceğe değer kattık” sloganı ile Akçaabat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Akçaabat’taki okullarda öğrencilere ve apartman görevlilerine ‘Çevre ve Sıfır Atık’ eğitimi verilmeye başladı.

‘Çevre ve Sıfır Atık’ eğitimi kapsamında ilkokul, ana okulu  ve ilçedeki  apartman görevlilerine sıfır atık, geri dönüşüm, ayrıştırma, atık pil, bitkisel atık ve atık yağlar konusunda bilinçlendirme çalışması yapıldı. Öğrencilere geri dönüşümün çevremiz, geleceğimiz ve dünyamız için ne kadar önemli olduğu anlatılarak bu konuda neler yapılabileceği öğretildi.

‘Ayrıştırcan’ adlı Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Projesi Maskotu ile yapılan bilinçlendirme çalışması öğrenciler tarafından oldukça dikkat çekti. Öğrencilere ve apartman görevlilerine yönelik slayt sunumu izletildi. Sunum sonunda öğrencilerin sorularına alanında uzman eğitmenler cevap verdi. Akçaabat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ve ‘Ayrıştırcan’ maskotu yaptıkları bilinçlendirme çalışmalarının sonunda öğrencilere geri dönüşümü anlatan yapboz ve kalem gibi hediyeler verdiler.

ÇOK GEÇ KALMADAN ÇEVREYE HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM

Konu ile ilgili düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Bilindiği üzere atıklarımızı kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla sıfır atık ve geri dönüşüm konuları oldukça önem arz ediyor. Atıklarımızı, öncelikle kaynağında ayrıştırarak ve özelliğine göre ayırarak kontrol altına almalıyız. Geri dönüşüm bilinci evvela ailede evlerimizin mutfağında başlamalıdır. En güzel tasarruf israf etmemektir. Her bireyin Sıfır Atık ve Geri Dönüşümü doğru öğrenmesini Belediye olarak çok önemsiyoruz. Bu kapsamda Akçaabat Belediyesi oalrak rutin olarak bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Sıfır atık; israfın önlenmesi, doğal kaynakların verimli kullanılması, atık miktarının azaltılması, atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüştürülerek ekonomiye katkı sağlamasını amaçlayan bir atık yönetim felsefesidir. 1 ton atık kağıdın geri kazanılması 17 ağacı kesilmekten kurtarırken; yeni üretime kıyasla metal ve plastik kazanımı ile % 95 enerji tasarrufu sağlanabilmektedir. Atık camlar tekrar cam ürünlere; plastik atıklar elyaf, dolgu malzemesi, otomobil parçası gibi pek çok malzemeye; atık metaller ise tekrar metal ürünlere dönüşebilmektedir. Organik atıklardan kompost elde edilerek toprak iyileştirici olarak kullanılabilmektedir.” Dedi.

AYRIŞTIRARARK EVLERİMİZDE TOPLADIĞIMIZ ATIKLARI NE YAPABİLİRİZ?

Evlerimizde lavaboya dökmekten kaçındığımız plastik ya da cam şişelerde biriktirdiğimiz katı ve bitkisel yağ atıklarını, kullanım ömrü dolmuş pilleri, karton ve kağıt gibi ambalaj atıklarını cam ve plastik pet şişeleri, teneke alüminyum gibi metal atıkları ayrıştırarak biriktirdikten sonra, ilçe genelinde Akçaabat Belediyesi tarafından belirli noktalara yerleştirilen Geri Dönüşüm Konteynerlerine atabilirsiniz. Dolu olan Geri Dönüşüm Konteynerlerini gördüğünüzde ise boşaltılması için 0536 566 38 72 numaralı whatsapp hattına bilgi verebilirsiniz.

Unutmayalım Geri Dönüşüm Var Oluşumdur !

Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en güzel miras temiz bir çevre ve geri dönüşümle olur. Evlerimizdeki çöpler atık değildir; geri dönüştürülmek üzere hazır bekleyen hammaddelerdir.

c1.jpg

c2.jpg

c3.jpg

c4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler