Belediye Meclisinde Şok Çıkış

Belediye Meclisinde Şok Çıkış

Akçaabat Belediye Meclisinde Şok Çıkış

Akçaabat Belediye Meclisi’nde Yürüyüş ve Bisiklet Yolu Tartışması

Akçaabat Belediye Meclisi Nisan ayı toplantılarına başladı. Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim Başkanlığı’nda toplandı. Toplantıya MHP’den meclise giren Hasan İncehasan da katıldı.

Açılışta konuşma yapan Başkan Osman Nuri Ekim, belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Toplantıda söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat Belediye Meclis Üyesi Tüncay Demirci, Akçaabat, Yaylacık, Söğütlü ve Yıldızlı’da yapımına başlanan yürüyüş ve bisiklet yolu ile ilgili çekincelerini dile getirdi.

Bunun üzerine söz alan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Çok defa açıkladık. Burada yapılacak yol sadece o bölgedeki günübirlik tesislerin ulaşımını sağlamak için olacak. Bunun örnekleri batıda var. Ordu ve Samsun illerinde yapılan sahil düzenlemelerini inceledik ve bunları örnek alarak yapıyıoruz. Burada şuan denize girmek nerdeyse imkansız. Biz bu çalışma ile denize akan kirli suları da ayırmışl olacağız ve sahillerimizi denize girilebilir bir şekle sokacağız” dedi.

Söz alan meclis Tüncay Demirci “Yoksa yaygarayı orada evi bulunanların evinin önü kapanıyor diye mi koparıyorlar” dedi.  Tüncay Demirci “Akçaabat’tan başlayarak, Yaylacık, Söğütlü ve Yıldızlı sahilinden geçecek bisiklet ve yürüyüş yolu ile ilgili basında ve kamuoyunca çeşitli tartışmalar oldu. Gündemi uzunca işgal eden benim de sosyal medyadan ve basından takip ettiğim kadarıyla bir bisiklet ve yürüyüş yolu da alakalı çekinceler ortaya koyuluyor. Şimdi prensip olarak yapılması hepimizin bir en azından benim için uygun bir şey. Yani ihtiyacımız var, sahillerde yürümeye, sosyal aktivite yapmaya.  Şimdi yapılan yola bakıldığı zaman yürüyüş ve bisiklet yolundan ziyade bir karayolu niteliğinde yapılıyor. Bu yapılabilir, belediye bir kamu kuruluşudur. Kamu yararı olan her işi yapabilir. Bunun için yasalara yönetmeliklere uyduktan sonra buna kimsenin diyecek çok fazla bir şey olmaması lazım.  Ama bu sahillerin ve kumsalın korunması lazım. En azından bu yolun arsa atıkların geçmelidir diye düşünüyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler