Belediye Bütçesi Ne Kadar?

Belediye Bütçesi Ne Kadar?

Akçaabat Belediyesi'nin 2024 Yılı Tahmini Bütçesi 480 Milyon TL

Akçaabat Belediye Meclisi Ekim ayının son toplantısını 2024 yılı tahmini bütçesinin onaylanması ile sona erdi.  Başkan Osman Nuri Ekim başkanlığında gerçekleşen toplantıda 2024 yılı tahmini bütçesi 480 milyon lira olarak onaylandı. Bütçeye göre, gelirlerin 450 milyon lira olarak tahmin edildiği 2024 yılı bütçesinde 30 milyon lira borçlanma öngörüldü.

En Büyük Bütçe İnsan Kaynaklarına

Akçaabat belediyesi 2024 Yılı Bütçesine göre en büyük pay personel maaşlarını ödendiği İnsan Kaynaklarına ayrıldı. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 2024 yılı bütçesi 200 milyon olarak belirlendi.

Fen İşleri Müdürlüğü’nün bütçesi 30 milyon olarak belirlendi. CHP Grup başkan vekili Mehmet Özbayrak, Fen İşleri Müdürlüğü’ne ayrılan payın yetersiz bulduğunu ifade etmesi üzerine Başkan Osman Nuri Ekim, Destek Hizmetleri  Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nün birlikte hareket ettiğini ve toplamda 130 milyon bütçeye sahip olduğunu açıkladı.

Başkan Ekim Seçim Yılı İçin Özel Bir Çalışmamız Yok

Bütçe görüşmelerinde İYİ Parti Meclis Üyesi Erol Gedikli, 2024 Yılında yapılacak olan Mahalli İdareler genel Seçimi için bütçede bir farklılık olacak mı diye sordu. Başkan Ekim ise “Akçaabat Belediyesi kurumsallaşmış bir belediyedir. Dolayısıyla 2019- 20-21-22 ve 2023 Yılında nasıl çalışılmış ise 2024 yılında da aynı şekilde çalışacağız. Seçim olması bütçemizde bir değişiklik yapmayacak” dedi.

Muhalefet Birçok Maddeye Ret Oyu Verdi

Akçaabat belediyesi 2024 Yılı Mali Bütçesi için birimlere ait ödenekler tek tek oylandı. Muhalefetin birçok maddeye ret oyu verdiği bütçe oy çokluğu ile tamamlandı.

Bütçenin kabul edilmesinin ardından konuşan Başkan Osman Nuri Ekim, bütçenin hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler