Beldelere Çöp Cezası

Beldelere Çöp Cezası

Kavaklı, Darıca ve Mersin belediyelerine çöp cezası kesildi.

Çevre ve Orman Bakanlığı Trabzon’daki 7 belediyeye toplam 651 bin (milyar) TL çöp cezası kesti.

BELEDİYELER ŞOKTA!


Çevre ve Orman Bakanlığı Trabzon’da çöplerini Katı Atık Döküm Merkezi’ne değil de kendi belde ve ilçelerindeki dolgu alanlarına döken belediyelere ceza yağdırdı.
Arsin, Beşikdüzü, Vakfıkebir, Vakfıkebir’e bağlı Yalıköy Beldesi, Akçaabat’a bağlı Mersin, Darıca ve Kavaklı Belediyeleri’nin her birine bakanlık 93’er bin (milyar) ceza kesti.

MAHKEMEYE VERDİLER

Trabzon-Rize Katı Atık Birliği (TRABRİKAB)’a bağlı olan bu 7 belediye aldıkları ceza karşısında şok oldu. TRABRİKAB’a da ayrıca borçları olduğu öğrenilen belediyeler şimdi çözüm arıyorlar.
Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, yaptığı açıklamada, bakanlığın uyarıyı yapmadan ceza kestiğini ileri sürerek, "Biz çöpü ilçemizde hiç kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde dolgu alanlarımız var oraya döküyoruz. Tamam, bu yanlış olabilir ancak uyarı yapılmadan bu kadar çok ceza kesilmesi de yanlıştır. Böyle adalet olmaz. Biz de bu adaletsizliği mahkemede çözeceğiz. Burada ciddi sıkıntılar var" şeklinde konuştu.

BAKAN BEY, İNDİRİM YAPTI

Aldıkları ceza karşısında şok olan bir diğer Belediye ise Darıca Belediyesi oldu. AK Partili Başkan Muhammet Altınel, Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ile görüştüklerini ifade ederek, "Biz Çarşıbaşı’na yapılacak olan transfer ünitesini bekliyoruz. Bu süreç içerisinde dolgu alanına boşalttık çöplerimizi ancak uyarı geldikten sonra normale döndük. Ama buna rağmen incelemelerde kalıntıları gördüler ve ceza yazdılar. Biz gereken görüşmeleri yaptık. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştük. Bakanımız çok ilgilendi 93 bin TL olan ceza 31 bin TL’ye indi" dedi.

Günebakış

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler