Başkan Ekim Gençlerle

Başkan Ekim Gençlerle

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Gençlik Buluşmaları kapsamında Akçaabat 17 Şubat Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

 

Başkan Ekim, Akçaabat 17 Şubat Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldiği sohbet programında konuşmasına gençlere mesaj vererek başlayarak şu ifadeleri kullandı; “Cumhuriyet’imizin 100. Yılını kutladık. Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılını sizlerle, vicdanı hür, irfanı yüksek gençler inşa edecek. Bir büyüğünüz olarak sizlerden naçizane isteğim şudur ki; milli ve manevi değerlerinize bağlı bireyler olun. Çok okuyun, çok araştırın. Bilginin en değerli maden olduğunu unutmayın. Yolun daha çok başındasınız. Kariyeriniz nasıl şekillenirse şekillensin asla geldiğiniz yeri, ailenizi, yaşadığınız şehri, oyun oynadığın sokakları, dostlarınızı, sizlere eğitim veren öğretmenlerinizi unutmayın. Bizler, her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış cennet vatanın evlatlarız. Bizler;cefakar anaların, fedakar babaların evlatlarıyız. Bizler; vatanımıza, milletimize ve devletimize minnettarız.”

SİZDEN ALDIĞIMIZ İLHAMI ÇALIŞMALARIMIZA YANSITIYORUZ

Akçaabat 17 Şubat Anadolu Lisesi öğrencileri ile gerçekleştirdiği sohbet programında gençleri ve gençlerin fikirlerini önemsediğini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Ülkemizin geleceği sizlersiniz; ülkemizin mimarları sizlersiniz. Sizler ne kadar donanımlı olursanız ülkemiz de o kadar kalkınmış olur; muasır medeniyetler seviyesine ulaşır; dünya ülkeleri arasında lider olur; yol gösteren olur. Bu bilinçle, rutin belediyecilik işlerimizin yanı sıra sık sık gençlerimizle bir araya geliyor ve hasbihal ediyoruz. Sizlerden aldığımız ilhamı ve sizlerin fikirlerini tüm projelerimize yansıtıyoruz. Gençler ister; biz yaparız sloganıyla imkanlarımız dahilinde şehrimize değer katacak pek çok iş yaptık. Bu kapsamda Akçaabat’ımızın incisi sahilimizi etap etap yenileyip revize ettik. Her yaştan vatandaşımızın uğrak noktası haline gelen Millet Bahçemizi hizmete açtık. Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuzun ve Kültür Merkezimizin inşaatı hızla devam ediyor. Spor Lisesini şehrimize kazandırdık. Eski Yaprak Düğün Salonunun yerine gerçekten ferah bir Spor Eğitim Merkezi yaptık. Akçaabat Halk Kütüphanesi de sizler için yenilendi, donanımlı hale getirildi. Küçükten büyüğe isteyen herkesin yeteneklerini geliştirebileceği Sanat Akademimizi açtık. Güzelliği ve tarihi ile herkesin mutlaka ki duyduğu veya gördüğü tarihi mahallemiz Ortamahallemizde bulunan tarihi kiliseyi restore ettik ve Ortamahalle Müzesi olarak öncelikle şehrimize ve hemşehrilerimize kazandırdık. Tüm bunların yanı sıra yılın her ayında düzenlediğimiz kültür sanat etkinlikleri, spor kursları ve aktiviteleri ile yediden yetmişe tüm hemşehrilerimizin sosyalleşmesine katkı sağlıyoruz. Biz diyoruz ki; Akçaabat’ımız da Akçaabatlılarımız da her şeyin en iyisine layıktır. Bunun için de tüm ekibimizle tüm gücümüzü ortaya koyarak çalışıyoruz; çalışmaya da devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Başkan Ekim’in konuşmasının ardından Akçaabat 17 Şubat Anadolu lisesi öğrencileri tek tek söz alarak istek ve taleplerini dile getirdiler.

Program, günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

akcaabat-osman-nuri-ekim-genclerle.jpg

akcaabat-osman-nuri-ekim-genclerle1.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler