Başkan Ekim Aday Oluyor mu?

Başkan Ekim Aday Oluyor mu?

Başkan Ekim Aday Oluyor mu?

AKÇAABAT BELEDİYE BAŞKANI OSMAN NURİ EKİM YENİDEN BAŞKAN ADAYI OLUYOR MU?


2024 Yılı Mahalli İdareler Genel seçimleri kapsamında seçim takvimi netleşti.

Belediye Başkanı olmak isteyenlerin aday adaylığı başvuruları iktidar partisinde ve ana muhalefet partisinde tamamlandı. Diğer partilerde ise başvuru süreçleri devam ediyor. AK Partinin bir hafta içerisinde Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarını açıklaması bekleniyor. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon Milletvekilleri ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı adayını belirlemek için bir araya geleceği kulislere yansıdı. İlçelerin açıklanması ise 15 Ocak 2024’ü bulacak gibi.

Akçaabat’ta CHP iki aday adayı ile yarışa dâhil oldu. İYİ Parti kanadında henüz bir resmi başvuru bulunmuyor. AK Parti Akçaabat’ta 5 aday adayı var. İlçede ise mevcut Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in tekrar aday olup olmayacağı, başvuru yapıp yapmayacağı konuşuluyor. Başkan Ekim’e bu soruyu yöneltmek için aradık.
Başkan Ekim “ Görevi başında bulunan Belediye başkanları doğal adaydır. Mevcut Belediye Başkanlarının adaylık müracaatı gibi bir uygulama mevcut değildir. Görevi başında bulunan Belediye başkanları doğal Belediye Başkanı adayıdır. Dolayısıyla ben de görevimin başında olan bir belediye başkanı olarak doğal adaylardan biriyim. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti Genel Merkezimizin ve teşkilatımızın değerlendirmesi, anket verileri ve halkımızın teveccühü ile verilecek olan karar neticesinde inşallah Akçaabat’ımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. ” Dedi.
Başkan Ekim’i aramışken yeni dönemdeki projelerinin neler olacağını sorduk. Ekim ise “ 5 Yıllık süreçte tamamladığımız projelerimiz oldu. İnşaat çalışmaları devam eden ve proje çalışmaları devam eden işlerimiz var. Sürdürülebilir olmak için öncelikle devam eden işlerimizi tamamlamalıyız. Sonra planlaması devam eden işlerimizi tamamlayacağız. Tabi ki ilçemizin geleceği açısından yeni projeleri hayata geçireceğiz. Bunlarla ilgili de çalışmalarımızı ekibimizle, paydaş kurumlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla ortak akılla tamamlayıp kamuoyu ile paylaşacağız. Akıl akıldan üstündür, ortak akıl her şeyden üstündür düsturu ile Akçaabat için daha çok yapacak işimiz var. Durmak yok daha çok çalışmak için yola devam” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Haberler