Başaran “En Büyük Servet Bu”

Başaran “En Büyük Servet Bu”

Başaran “En Büyük Servet Bu”

akcaabat-ajans-site-yazi-logo.png

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, vakfın desteği ile kök hücre nakli yapılan Meryem ve Cengiz Güner kardeşleri ziyaret etti.

Vakıf Başkanı Başaran, Akçaabat Fıstıklı mahallesinde yaşayan Meryem ve Cengiz Güner kardeşleri ziyaret etti. En büyük servetin bu gibi insanlara yardımcı olmak olduğunu ifade eden Başaran “Akçaabatlılar Vakfı’nın desteği ile bu kardeşlerimize destek vererek kök hücre nakli yapılmasına yardımcı olduk. Şuan bu kardeşlerimiz kendi yaşamlarını idame ettirecek seviyede görebiliyor. Bunu görmek en büyük servettir diye düşünüyorum” dedi.

Kemal Güner “Kızım 21 oğlum ise 26 yaşında. Bu güne kadar %1 civarında görüyorlardı. Kök hücre nakli ile görmelerinin yükseleceğini öğrendik. Fakat ekonomik olarak bu nakli yapma şansımız yoktu.  Akçaabatlılar Vakfı bize destek olacağını gerekli desteği vereceklerini ifade ettiler. Vakfın sayesinde kök hücre nakli yaptık. Şuan % 10-15 civarında görme yetileri gelişti ve bu gelişme bir süre daha devam edecek. Başta Akçaabatlılar Başkanı Yaşar Erbaşaran olmak üzere, vakıf yetkililerine ve destek olan herkesten Allah razı olsun. Çocuklarıma yapılan iyiliğin dünyada bir karşılığı yok” dedi.

Kök hücre nakli sonrasında görme yetisi yükselen Cengiz Güner ise, “Şuan ev içerisinde kimsenin desteğine ihtiyaç duymadan hayatımı sürdürebiliyorum. Kök hücre naklimizin yapılmasında emeği olan, Akçaabatlılar vakfına destek olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Akçaabatlılar Vakfı’nın desteği ile doğuştan görme sorunu yaşayan Meryem ve Cengiz Güner kardeşlere kök hücre nakli yapılmıştı. Kayseri Acıbadem Hastanesi’nde gerçekleştirilen kök hücre nakli sonrasında kardeşlerin % 1 olan görme yetileri % 15’e kadar yükseldi. Görme yetisi gelişiminin 1,5 yıl daha devam edeceği belirtildi.

akcaabatliar-vakfindan-kok-hucre-naki-destegi.jpg

akcaabatliar-vakfindan-kok-hucre-naki-destegi1.jpg

akcaabatliar-vakfindan-kok-hucre-naki-destegi2.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler