Bakan Soylu'dan Önemli Mesajlar

Bakan Soylu'dan Önemli Mesajlar

Bakan Soylu, basın ve STK temsilcileriyle bir araya geldi

 

ORTAK AKIL TOPLANTISI YAPILDI

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’un karşı karşıya bulunduğu yerel ve genel sorunlara ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Kentin önde gelenleri olarak geniş kapsamlı toplantılar yapıldığını ve Trabzon’un ortak bir akılla yönetileceğini söyledi. 

BİR ŞEHRİ BİR KİŞİ YÖNETEMEZ

TRABZON’U yönetme sürecini top yekün bir anlayış içinde götüreceklerini başta turizm olmak üzere her alanda ortak görüşü esas alacaklarını söyledi. Dünyanın en zeki insanı da olsa bir şehri bir kişinin yönetemeyeceğini bunun şehre de haksızlık olduğunu ifade etti.    

KARADENİZ İÇİN PROJE İSTEDİ

ACİL Eylem Planıyla ilgili önemli mesafe alındığını 3 turizm ofisinin hazır hale geldiğini, KTÜ’nün gerçekten çok ihtiyaç duyulan hazırlığa hemen giriştiğini kaydeden Soylu,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar’da bölgeye ilişkin yönlendirmesini konu etti.

BAKAN MAHİR ÜNAL GELECEK

TURİZM Bakanlığının Cumhurbaşkanı’nın talimatı üzerine bölgeyle ilgili yeni bir proje hazırladığını kaydeden Soylu, “Trabzon merkez olmak üzere Karadeniz’deki yeni turizm eylem planı sayın bakanında katılımıyla önümüzdeki günlerde Trabzon’da masaya yatırılacaktır.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, dün Ramada Otel’de Trabzon basını ile bir araya geldi. Bakan Soylu, Türkiye ve komşu coğrafyada yaşanan gelişmelere ilişkin bir değerlendirme yaptıktan sonra Trabzon’a ilişkin bazı konularda açıklamalarda bulundu.  Trabzon’un sadece kendi coğrafi konumu değil, komşu illeriyle birlikte çok önemli bir konuma sahip olduğunu ve bunun bir avantaj teşkil ettiğini söyleyen Bakan Soylu, bu avantajların çok iyi kullanılması gerektiğini belirtti. Trabzon’un ortak akılla yönetilmesi gerektiğine vurgu yapan Bakan Soylu, şöyle konuştu:

TRABZON NE YAPACAĞINI BİLİR

“Türkiye’nin birçok vilayetinde gerek Rusya ile gerekse etrafımızdaki coğrafya ile yaşanan meseleler yüzünden bir etkileşim olduğu apaçıktır. Belki de bu etkileşimlerden en az etkilenecek vilayetlerden bir tanesi de bizim şehrimiz Trabzon’dur. Onun için bunu çok iyi yönetmek elbette ki bizim temel şiarımızdır. Şu önemli; Trabzon ne yapacağını bilen bir şehirdir. Bir tarihsel mantığı var, bir gelecek perspektifi var ve bu konuda da ortak bir duygudaşlığı var. Farklı düşünceler olsa da aslında şehrin eteklerinde dalgalan fikirler aynı örtüşme içerisinde gidiyor, bu çok net. Bizim yapmamız gereken el birliği ile şehrimizin valisi, şehrimizin büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanları, STÖ’leri, kıymetli milletvekillerimiz, bizler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehrimizin eşrafı, çalışanları, muhtarları, bütün unsurlarımızın tamamı el birliği ile Türkiye’nin içerisinde bulunduğu bu reform aklını ve Türkiye’nin aslında bugün geleceğe ait atacağı adımlardan kendi şehrimizi daha fazla istifade ettirme konusunda bir yürüyüş içerisinde olmayız. Bunun için de iklim oluşturmak ve adım atmak önemli.  Burada büyük projelerimiz belli. Bu büyük projelerimiz konusunda gerek bizler, gerek TTSO, gerekse ilgili tüm birimler herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor.”

TRABZON’U BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Soylu, “Karne dağıtım gününde bir öğretmen, emekli olacağını söylediğinde kendisine söz verdik. Aslında bir iki dakikada bize ders verdi. Öğretmen arkadaşlarıma, müdürlerime, öğrencilerime çok borçluyum dedi. Aslında edep ve nezaket gösterdi. Orada bize, ‘Hayat paylaşmaktır.’ dedi. Bu paylaşma anlayışı içerisinden hep birlikte bir süreci yönetmek durumundayız. Biz gecenin 04.00’üne kadar Sayın Vali’miz, milletvekillimiz ve büyükşehir belediye başkanımız şehirle ilgili, yürüyen projelerimizle ilgili bir çalışma içerisinde olduk. (Hepsini tamamlayamadık, ancak meselenin yarısına kadar gelebildik.) Biz topyekûn anlayış içerisinde süreci götürmeliyiz. Avantajlarımız var. Özellikle şehrimizin önemli bir ticaret aksında olması, yükselen turizm grafiği, tarım konusunda dünyanın ve bölgenin beklentileri ve elimizdeki imkânlarımız bizim avantajlarımız. Yine tarihsel bir birikim olarak şehrin karakterine sinmiş eğitim bizim avantajımız. Ve coğrafi konumumuz ciddi bir avantajımız. Etrafımızdaki tüm iller ciddi bir şekilde avantajımız. Ve bunları daha iyi bir noktaya getirecek projelerle ve atacağımız adımlar da önümüze gelecek fırsatlar ve bunları değerlendirmemizle… Belki yeni biraz daha katalizör olarak bizi etkileyecek proje ve alanlardan bir tanesi turizm. Bu açıdan bu konuda biraz daha yoğunlaşarak gitmeye çalışıyoruz, diğerlerini de gözetiyoruz ama turizm konusunda büyüyen potansiyele bir şekilde şehir bütün unsurlarıyla beraber dinamik bir noktada tedbir almaya çalışıyor. Şunu söylemek gerekir ki burada bu turizmin özellikle önümüzdeki süreç içerisinde iyi hazırlanmış, gelebilecek tüm talepleri karşılamaya yönelik, hazırlıksızlığın getirdiği maliyetlerle karşılaşılmayacak bir ivmeyi Trabzon’la bütünleştirmek lazım. Turizm tek başına bir yeterlilik ortaya koyamayabilir. Biz bunu bir taraftan turizmle, bir taraftan kültür sanatla, bir taraftan doğayla ve doğal zenginliklerimizle bütünleştirmemiz gerekir. Onun için bütün unsurlar elini taşın altına koyması gerekir. Burada farkındalık üretmek gerekir.” şeklinde konuştu.

“Trabzon’un Avrupa’da kendi ölçeğinde havalimanımızın 5.’lik seviyesine gelmesi burada bir potansiyelin çok iyi bir şekilde yürüdüğünü ortaya koymaktadır.” diyen Bakan Soylu, sözlerine şöyle devam etti: “Bu potansiyel ile ilgili bir hazırlık yapmak gerekmektedir. Şehir hastanesinden ikinci üniversiteye kadar, havalimanımızdan güney çevre yoluna, tren yoluna, yatırım adasına ve spor aktivitesine kadar atılacak adımlarla şehri bütünleştirmek lazım. Ama en temel meselelerden bir tanesi kentsel dönüşüm. Yani şehri kendi tarihi ile tekrar bütünleştirmek üzere atılacak adımlar. Bu çok önemli, sadece turizm için değil Trabzon’un kendisi için esas önemli olan süreçlerden bir tanesi. Bunu ortak akılla beraber gerçekleştirmemiz gerekir. Birbirimizi dinlememiz gerekir. Geçen gün TMMOB Ankara’da ziyaretimize geldiğinde belki de yarım saatlik, bir saatlik bölümümüz bu şehrin ortak aklı üzerinden bunu götürmemiz lazım geldiği konusundaki değerlendirmemiz. Yani gecenin bir yarısında öyle olur, sonuç böyle olur ama bizim yapmamız gereken bu istişareyi masaya yatırmak, bunu hep birlikte ortaya koymak ve değerlendirmektir. Bu şehrin kendi kültürünün, anlayışının yönetime sirayet etmesi konusunda kararlı olmak gerekir. Bütün bu yaptıklarımızdan ve yapacak olduklarımızdan benim şahsi kanaatim en önemlisi budur. Yani dünyanın en zeki insanı bir arkadaşımız olabilir, biz şehri onun üzerine yükleyemeyiz. En güçlü adamı da olabilir, biz şehri onun üzerine yükleyemeyiz. Şehre de bu insanlara da haksızlık. Bir kişinin kendi anlayışı, zihniyeti, bilgisi ile bir şehir gidemez. Öyle bir şey söz konusu değildir. İnsanlar gibi şehirlerin de karakterleri vardır ve şehirler bu karakterler üzerinden yürür. Kişilere bağlı, insanlara bağlı bir şekilde bir şehir oluşmaz. Onun için bunu bir şekilde bu ortak alana hasletmektir önemli olan. Tartışılır, konuşulur, mücadele edilir elbette ki bir karar alınır ama bilinmelidir ki eğer bir mesele istişare edilir, ortaya atılır konuşulursa en az yanlış yapılır. Ama konuşulmaz, değerlendirilmezse yanlış yapma ihtimali doğru yapma ihtimalinden her zaman fazladır. Buradan bir hayır elde edemezsiniz, daha doğrusu belki bir bereket elde edemezsiniz. Bunun bu açısından önemli olduğunu düşünüyorum.”

NÖBETÇİ VEKİLLİK VE TRABZON

AK Parti İl Teşkilatı’nın başlattığı, ‘Nöbetçi Vekillik’ uygulamasının çok yerinde ve doğru bir karar olduğunun altını çizen Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dün yaklaşık 550-600 kişiyle görüştük. İl Teşkilatımızın ortaya koyduğu ‘Nöbetçi Vekil’ programı ile halkımızla birlikte olduk, o da çok iyi oldu. Yani biraz yoruluyoruz. Bazen hem övgülerle hem de sitemlerle de karşılaşıyoruz çok doğal olarak. Ama bunların hepsi bizim için bir terbiyedir. Hepimiz insanız. 550-600 kişinin günlük o yoğunluk içerisinde değerlendirmeleri almak her alana bir şekilde dokunmak anlamına gelir, çünkü her birinin derdi farklı. Önemli olan, devlet ve milletin ve aradaki köprülerin işlevselliğini yerine getirmesidir. Biz de, bütün arkadaşlarımız da bunun için çaba sarf ediyoruz. İnşallah hep birlikte bu çabayı da devam ettireceğiz. Bu dört yıllık sürecin sonunda hem söylediklerimizin yerine getirilmesini sağlayabilmiş, bu konuda önemli adımlar atmış bir tabloyla karşınızda olmak isteriz hem de milletimizin huzuruna çıktığımızda rahat ve yüz akıyla çıkmak isteriz. Ben öyle olabileceği ümidi ve duasını her zaman içimde hissediyorum. “

BAKAN ÜNAL GELECEK

 

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyaretinde Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a Trabzon ile ilgili talimatı verdi. Türkiye genelinde turizm yatırımlarında doğal güzellikleriyle dünya ülkelerinde ön plana çıkan Karadeniz Bölgesi’nin Akdeniz Bölgesi’ndeki yatırımlara istinaden geri planda kalması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da dikkatini çekti. Kendisine gelen bir talep üzerine özellikle Arap ülkelerinden yoğun turist alan Karadeniz Bölgesi’nde turizm yatırımlarının teşvik edilmesi için yeni bir eylem planı hazırlanması talimatı verdi. Katar ziyaretinde Turizm Bakanı Mahir Ünal’a kendisinin özel ilgi göstermesini önemle söyleyerek; "Trabzon merkez olmak üzere Karadeniz’de yeni bir turizm eylem planı hazırlayın.” talimatı üzerine Bakan Ünal harekete geçti. Bunun üzerine Turizm Bakanlığı, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü merkez olarak bölgedeki tüm illeri kapsayan bir çalışmanın startını önümüzdeki günlerde Trabzon’dan vereceği öğrenildi. Turizm Bakanlığı, bir ay içinde Trabzon’da Karadeniz Turizm Eylem Planını açıklayacak. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler