Bakan Gençlerle Bir Arada

Bakan Gençlerle Bir Arada

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanlığının düzenlediği ‘Gençlik Buluşmaları’ kapsamında Akçaabat Halk Kütüphanesinde gençlerle bir araya geldi.

 

Gençlik Buluşmasına Sanayi ve Teknoloji Bakanının yanı sıra Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu ve Yılmaz Büyükaydın, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ve teşkilatı, AK Parti Trabzon il Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, AK Parti Akçaabat İlçe Teşkilatı ve çok sayıda Akçaabatlı genç katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ı Akçaabat’a ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Kültür, sanat ve turizm şehri Akçaabat’ımıza hoş geldiniz; safalar getirdiniz. Hizmette Öncelik Gençlerindir şiarıyla eğitimden iş hayatına, kültür sanattan spora hayatın her alanında gençlerin yanında yer alıyoruz. Hizmet anlayışımızın merkezinde gençlerin bulunuyor. Gelecek nesillerimizi ihya edecek projeleri hayata geçiriyoruz. Turizmden istihdama, alt yapıdan ulaşıma, eğitimden spora ve kültür sanata dair birçok yatırımı ilçemize kazandırdık. Projelerimizin odağına geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi koyuyor ve bu minvalde gelecek vadeden çalışmalar yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve sizlerin destekleriyle ilçemize kazandırdığımız birçok yatırım var. Gençlerimiz geleceğimizdir diyor; sizleri sayı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.” Dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Akçaabat Gençlik Buluşmaları kapsamında gençlerden gelen soruları cevapladı ve savunma sanayisinde Türkiye'nin geldiği noktadan bahsetti.

Bakan Kacır, gençlerle gerçekleştirdiği sohbet programında Türk Havacılığının tarihi süreçlerinden ve günümüzde gelinen noktadan, havacılıkta ve savunma sanayiinde yerlileşme ve millileşme hamlelerinden, gününüzde savunma sanayisinin geldiği nokta ve yapılan çalışmalardan bahsetti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Yüzyılının gençlerle birlikte oluşturulacağını ve yapılan tüm çalışmalarda yerli ve milli hamlelerin her alanda yaygınlaştırılacağını vurgulayarak “Türkiye’miz haberleşme uydularını yerli ve milli olarak geliştiren 10 ülkeden biri olacak. Yerlileşme hamlemizi tüm alanlara adım adım yaygınlaştıracağız. Bu bağlamda yegane hedefimiz milli markayla teknoloji sektörüne çıkmak topyekûn ülkeyi korumaktır. Milli olanın kıymetli olduğunu Türk milleti çok iyi biliyor. Milli markanız varsa, fikri mülkiyeti ve patenti size aitse en kritik teknolojilere ilişkin Ar-Ge çalışmalarını kendi ülkenizde yaparsınız. Dolayısıyla milli markayla yabancı marka arasındaki büyük farklara da bu şekilde vakıf olursunuz. Ülke olarak yaptığımız her bir projede ülkemiz ne kazanır bunun hesabını yapıyoruz; her projenin her aşımında meseleyi bu şekilde ele alıyoruz. Havacılık, teknoloji, sanayi, sağlık, enerji, yapay zeka, uzay teknolojilerinde ve her alanda daima ileriyi hedefleyerek yola çıktık. Tüm bunları ve daha fazlasını Yeni nesille, gençlerimizle, yapacağız. Yerlileşme ve millileşme hareketinin en büyük destekçisi Cumhurbaşkanımız Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, bu iradenin arkasında sımsıkı ve kararlılıkla duruyor. Kendisinden aldığımız güç ve desteklerle ülkemiz her alanda öncü olacak. Tüm bunları muhakkak Türk gençleriyle birlikte yapacağız.” Şeklinde konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, konuşmasının ardından gençlerin sorularına ve taleplerine cevap verdi.

bakan-kacir-akcaabatta.jpeg

bakan-kacir-akcaabatta1.jpeg

bakan-kacir-akcaabatta2.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler