Bak, Ayrımcılık Yapmayın

Bak, Ayrımcılık Yapmayın

CHP İlçe Başkanı Mustafa Bak, Senetlere de Erteleme İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Bak, Devam eden Pandemi süresi boyunca ekonomik yönden en çok etkilenen ve birçoğu iflas eden esnafımız bu tam kapanma ile en fazla mağdur edilen kesim olduğunu açıkladı.

Mustafa Bak, çeklere yapılan ertelemenin  senetlere de uygulanmasını istedi. Bak'ın açıklamasının tam metni;

ÇEKLERE ERTELEME,SENETLERE PROTESTO!

Bilindiği gibi Covid-19 tedbirleri kapsamında 30 Nisan2021 tarihinde Resmi Gazete ile yayınlanan Bazı Kanunlarda yapılan değişiklik ile ibraz süresinin son günü 30/04/2021 ila 31/05/2021 (bu tarihler dahil) tarihleri arasına isabet eden çekler, bu tarihler arasında ibraz edilemez; 01/06/2021 tarihinden sonra  kalan ibraz süresi içerisinde ibraz edilir denilmektedir. Oysa yine bu tarihler arasında vadesi gelen kambiyo senetleri için ise sadece bu tarihler arasında icra ve iflas takibi başlatılamaz ihtiyati haciz kararı verilemez ve başlamış olan takipler durur denilmektedir. Yani kısaca burada çeklere erteleme getirilmiş olup, senetler için ise erteleme söz konusu değildir ve ödenmesi gerekmektedir.

                          

Devam eden Pandemi süresi boyunca ekonomik yönden en çok etkilenen ve bir çoğu iflas eden esnafımız bu tam kapanma ile en fazla mağdur edilen kesim olmakla birlikte, Pandemi boyunca devletten gerekli ekonomik desteği alamayan küçük esnafımız 17 günlük kapanma ile yine kendi başının çaresine terk edilmiştir. Söylenildiği gibi çek ve senet ödemelerinin ertelendiğini düşünen esnafımız, bankaların “bugün senedinizin son günü ödenmezse Protesto İşlemi yapılacak” telefonuyla birlikte adeta şok yaşamaktadırlar.                                 

Zaten süre gelen ekonomik sorunlar ve bir türlü çıkarılmayan Sicil Affı nedeniyle bankalardan çek alamayan birçok esnafımız senet kullanmaya yönelmiş fakat senet ödemelerinin ertelenmemesi nedeniyle yine bankalardaki kredi sicilinin bozulmasıyla yüz yüze bırakılmıştır.

AYRIMCILIK YAPMAYIN!

Buradan yetkililere sesleniyorum!

17 günlük tam kapanma ile işyerini kapattığınız küçük esnafımız para kazanmadan senedini nasıl ödeyecek? Yoksa buradan bile Büyük ve Küçük Esnaf diye bir ayırımcılık mı yapıyorsunuz? Artık bu insanların sesini duyun. Yarattığınız mağduriyetler yüzünden bir çok esnaf perişan olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Bir an önce esnafa ayırım yapmadan ekonomik destekler artırılmalıdır ve bir an önce sicil affı çıkarılmalıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler