Ayhan Sürmen, "Devlete bir lira borcum yok"

Ayhan Sürmen, "Devlete bir lira borcum yok"

Ayhan Sürmen, "Devlete bir lira borcum yok"

AK Parti Meclis Üyesi Hasan Tonya, yayla kentlerinin ilk işletmecilerinin kapanan il genel meclisini borçlandırdığını iddia etmişti. Yayla kentin ilk işletmecilerinden ve 1 Kasım’da AK Parti’den aday adayı Ayhan Sürmen iddialara cevap vererek, “Devlete bir lira borcum yok. Bütün kiralarımı ödedim. Devleti zarara uğrattıysam o para çocuklarımdan çıksın” dedi.   Sürmen sözlerine şu şekilde devam etti;

MAHKEME HAKLI ÇIKARDI

“Benim devlete bir lira borcum yok. Bütün kiralarımı ödedim. Borçlu olsaydım, o yayla kenti de devredemezdim. Ben oradan aldığım parayı da mahkeme kararıyla, yaptıklarımın bedelini olarak aldım. Mahkeme kararı da olduğuna göre demek ki ben haklı durumdayım. Eğer ben devleti zarara uğrattıysam o para çocuklarımdan da çıksın”  

200 BİN TL BORÇ BAŞKASINA AİT

“Ormaniyeye olan 200 bin TL’lik borç bir başka şahsa aittir. O borcun muhatabı ben değilim. Benim zamanımdan kalan bir borç yok. Yayla kentleri ödemeleri konusunda benim haklılığım olmasaydı, hukuk benim lehime karar vermezdi” 

 ŞEHRİM İÇİN 1 MİLYON DOLAR “Bu tür polemikler doğru değil. Orada yanlış bilgi aktarımı olabilir. Yayla kentler olarak belki ben 1 milyon dolar para harcadım. Bu memleketin gelişmesi için helali hoş olsun. Şehrimizde yayla kent turizminin gelişme göstermesinden dolayı gurur duyuyorum”

Hasan Tonya, Hıdırnebi kararının valilik tarafından uygulanmayıp, “Büyükşehir boşaltsın” dendiğini ileri sürdü

TRABZON Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Hasan Tonya, Hıdırnebi Yaylakent’le ilgili Trabzon İl Özel İdaresi kapanmadan önce ‘Kolluk kuvvetlerince tahliye edilmesi’ yönünde yazılı bir karar çıkarıldığını ancak uygulanmadığını belirterek, kararın akıbetini sordu. Büyükşehir İştirakler Daire Başkanı Ahmet Kurt, Hıdırnebi Yaylakent’le ilgili 6 ayrı dava olduğunu belirterek, “Ancak dosyamızda kolluk kuvvetlerince boşaltılması yönünde bir evrak yok” dedi.

Hıdırnebi Yaylakent’le ilgili tartışmalar yeni bir boyut kazandı. Büyükşehir Belediye meclis Üyesi Hasan Tonya, İl Özel İdaresi Büyükşehir’e devredilmeden önce Hıdırnebi Yaylakent’le ilgili ‘kolluk kuvvetlerince tahliye edilmesi’ yönünde Trabzon Valiliği’nin de bilgisi dahilinde bir karar alındığını ancak uygulanmadığını söyledi. Tonya, “Sayın Başkan benim bildiğim kadarıyla Özel İdare, Büyükşehir’e devredilecek olduğu sıralarda kolluk kuvvetleriyle çıkarma kararı alınmıştı. O zaman buna gevşek davranıldı her nedense, Bunda valilik ve özel idare ‘büyükşehire kalsın da onlar yaparsa yapsın’ gibi bir noktaya gelmişti. O zaman böyle bir boşaltılma kararı vardı. Büyükşehir olduktan sonra o yasal süreç ortadan kalktı mı?^diye sordu.

Başkan Gümrükçüoğlu, “Benim başkan olduğum dönemde bu konuda halkın takdiri ne ise titizlikle yerine getirmeye çalıştım. Arkadaşlarımın ve sizlerin bu konudaki titizliğine müteşekkirim. Bu konuda bize bırakılmış haliyle en doğru sonuç alıcı hangi adımsa bunları her zaman sürdürürüz. Hukuktan asla ayrılmadık. O konunun teferruatını bilemiyorum. Bu konuyla ilgili İştirakler Dairesi Başkanı Ahmet Kurt bu teferruatı daha iyi biliyor.” diyerek Ahmet Kurt’a söz verdi.

Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanı Ahmet Kurt, yaylakentlerin son durumuyla ilgili bilgi vererek, “İki tane yaylakentimiz var. Biri Kayabaşı diğeri Hıdırnebi. Kayabaşı’nda herhangi bir sorunumuz yok. Kirasını düzenli olarak ödüyor. Hıdırnebi Yaylakent’le ilgili İl Özel İdaresi döneminden beri süregelen sorunlar var. 6 tane mahkeme devam ediyor. Bunlar tahliye davası, alacak davası ve tespit davası şeklinde. Mahkeme 6 davayı birleştirmiş durumda. Birlikte yürütüyor. Hukuki bir süreç. Bu tamamlanmadan da herhangi bir işlem yapamıyoruz. Ancak Orman İşletmesi’yle geçmişten gelen bir protokol olduğu için gereği olan 200 bin liralık kira bedelini ilgili bakanlığa ödemeyi yapmak durumundayız. Şu anda legal yol olarak mahkeme var. Şifahi şeyler olabilir ama Hıdırnebi Yaylakent’in kolluk kuvvetlerince boşaltılmasıyla ilgili dosyamızda herhangi bir evrak yok”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler