Aslan Güner 2. Başkan

Aslan Güner 2. Başkan

Hemşehrimiz Orgeneral Aslan Güner Genelkurmay 2. Başkanlığı'na atandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan 2009 Yüksek Askeri Şura kararlarına göre Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız Birinci Ordu Komutanlığı'na, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Aslan Güner de Genel Kurmay 2. Başkalığı'na atandı. Orgeneral Iğsız ve Orgeneral Güner'in özgeçmişleri şöyle:

 

-ORGENERAL ASLAN GÜNER-

 

Genelkurmay 2. Başkanlığı'na 2. Ordu Komutanı Orgeneral Aslan Güner atandı.

 

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Güner, 1948 yılında Akçaabat/Trabzon'da doğdu. 1967 yılında Kara Harp Okulundan, 1968 yılında Topçu ve Füze Okulundan mezun oldu. 1976 yılına kadar Kara Kuvvetlerine bağlı çeşitli birliklerde Batarya Subaylığı, Takım ve Batarya Komutanlığı yapan Korgeneral Güner, 1978 yılında Kara Harp Akademisinden mezun oldu, ardından Kurmay Subay olarak; 4'üncü KolOrdu Komutanlığında Karargah Subaylığı, 28'inci Motorlu Piyade Tümen Lojistik Şube Müdürlüğü, Kara Harp Akademisinde öğretim üyeliği, Napoli/İtalya'da Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanlığı (AFSOUTH) Plan Prensipler Başkanlığında Karargah Subaylığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Tayin Daire Kurmay Şube Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Başyaverliği ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü.

 

Korgeneral Güner, 1994'te Tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile 51'inci Piyade Tugay Komutanlığı, Genelkurmay Silahlanma ve Savunma Araştırma Daire Başkanlığı ve Genelkurmay Eğitim ve Teşkilat Daire Başkanlığı görevlerinde bulunan Güner, 2000 yılında Tümgeneralliğe terfi etti.

 

Tümgeneral rütbesi ile Genelkurmay Genel Sekreterliği ve Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı görevlerini yürüten Güner, 2004 yılında Korgeneralliğe terfi etti.

 

Güner, Korgeneral rütbesi ile Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı ve 4'üncü KolOrdu Komutanlığı görevlerinde bulundu. 30 Ağustos 2008 tarihinden geçerli orgeneralliğe terfi ederek Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevine getirilen Güner, Genel Kurmay 2. Başkanlığı'na atandı.

 

İnci Güner ile evli ve iki çocuğu bulunan Korgeneral Aslan Güner İngilizce biliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler