Ankara'da  Heryönüyle Trabzon

Ankara'da Heryönüyle Trabzon

Trabzon Vakfı ve Trabzon Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen “Her Yönüyle Trabzon” etkinliklerinin dördüncüsü Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Açılışını Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın yaptığı etkinliklerde Ankara'da yaşayan Trabzonlular bir araya geldi.

Etkinlikte Akçaabat'ı temsil eden stantlardan biri de Akçaabat Belediyesi tarafından kuruldu.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu ile Ahmet Salih Yılmaz'ın sorumluluğundaki stantta gelen konukları ilk gün Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen bizzat ağırlarken, Akçaabat Folklor Derneği Halk Oyunları Ekibi de belirli aralıklarla horon ziyafeti sundu.

Stantta dergi, gazete, takvim, kitap, büyük boy afişler ve broşürlerden oluşan 4 bin adet basılı malzemenin yanı sıra Akçaabat'ı tanıtan CD yayınları yer aldı.

Belediye standının vazgeçilmezi olan ve katılımcılar tarafından özellikle aranan Akçaabat un helvası etkinlik süresince davetlilere ikram edildi.

İlçemizi her yönüyle tanıtma gayreti içerisinde olan Akçaabat Belediyesi standında ayrıca ilçemiz ressamlarından Ekrem Kutlu’ya ait yağlı boya resimler de yer aldı.

Konuyla ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu, bu yıl 4’üncüsü yapılan etkinlikte 4’üncü kez stand açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Akçaabat’ın tanıtımı için bulunmaz bir fırsat oluşturan bu et-kinlikte en çok ilgi gören standlardan biri olduklarını da vurgulayan Bektaşoğlu, “Standımız sadece Akçaabat’ın tanıtımının yapıldığı bir stand olmaktan öte aynı zamanda Akçaabatlılar’ın bir buluşma noktası da oldu.” dedi.

Turhan Bektaşoğlu, verdiği katkıdan ötürü Akçaabat Folklor Derneği yöneticilerine de teşekkür etti.

Düzenlenen “Her Yönüyle Trabzon” etkinliğine katılan Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin stand sorumluluğunu Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya yaptı.

Birliğin Denetleme Kurulu Başkanı olan Yaşar Sivrikaya, esnaf standında eski dostlarından olan Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve eski Trabzon Valisi Zeki Yavuzdemir gibi birçok ismi ağırladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler