Ankara'da Akçaabat Rüzgarı

Ankara'da Akçaabat Rüzgarı

Akçaabat’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yılı Ankara’da düzenlenen programla kutlandı.

Akçaabat’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yılı Ankara’da düzenlenen programla kutlandı.

Akçaabat Belediyesi ve Ankara Akçaabatlılar Derneğinin organizesinde Akçaabat’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yıldönümü vesilesiyle Ankara’da birlik beraberlik gecesi düzenlendi.

Ankara’da düzenlenen programa BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ve yönetimi, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim , AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe ve Yönetimi, Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, Paris Trabzonlular Dernek Başkanı Bülent Cumur, Akçaabatlı Bürokratlar, İş İnsanları ve Akçaabatlı vatandaşlar katıldı.

Protokol konuşmalarının yapıldığı gecede yöresel sanatçı konseri ile katılanlar keyif dolu anlar yaşadı. Akçaabat Belediyesi Folklor ekibinin horon gösterisi ile Ankara’daki Akçaabatlılar horon özlemini giderdiler.

Birlik beraberliğin ve dayanışmanın yoğun bir şekilde yaşandığı ve bu yönde mesajların verildiği gecede konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim “Kıymetli Katılımcılar. Hepinize Hayırlı Akşamlar Diliyorum. Sözlerimin hemen başında Akçaabatlı hemşehrilerimin kucak dolusu selamlarını iletmek istiyorum.

Biliyorsunuz 17 Şubat Akçaabat’ımızın Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü. Bu yıl da bu şanlı günün 104. Yılını kutluyoruz. Akçaabat’ımızın gurur günü olan 104. Kurtuluş yılı hepimize kutlu olsun.104 yıl önce huduttan hududa koşarak can verme sırrına erenlerle, tarihin dilinden düşmeyecek bir destan yazan gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurtuluş gününü Akçaabat’ımızda büyük bir coşku ile dolu dolukutladık. Kutlama programımız kapsamında dart turnuvası, konferans, resim sergisi, mehter gösterileri, halkoyunları gösterileri, şehitlerimizi için kuranı kerim tilaveti gibi birçok etkinlik düzenledik.  Ankara Akçaabatlılar Derneği de kutlama programı kapsamında böyle bir gece organize edebilir miyiz diye bize gelince biz de memnuniyetle bunu karşılayarak bu akşam burada sizlerle birlikte olduk.Akçaabatlı bir hemşehriniz olarak burada olmaktan çok memnun olduğumu belirtmek istiyorum.

Burada sizlerle birlikte bir araya gelmişken bir konuya değinmek istiyorum. O da “Akçaabat” ve “Akçaabatlılık Ruhu”. Nerede bir Akçaabatlı varsa ona ulaşmalıyız. Mikro milliyetçilik ruhu çerçevesinde Akçaabatlılar olarak birlik beraberliğimizi ve birbirimize bağlılığımızı arttırmalıyız. Bakın bunu birçok il ve ilçeler yapabiliyor. Biz de Akçaabat olarak bunu becerebilirsek büyük bir iş başarmış oluruz. Bunu yaptıktan sonra başarı zaten kendiliğinden gelecektir.

Ankara’da Akçaabatlılar Derneği var İstanbul’da iki tane Akçaabatlılar derneği ve daha birçok ilde Akçaabatlı’lar Derneği var. Her bir dernek kendi illerindeki Akçaabatlılarla irtibat halinde. Bu dernekler birbirleri ile irtibat halinde olarak değişik yerlerdeki Akçaabatlıların kişi envanterinin kayıt altına alınmalı ve düzenlenecek etkinlik ve faaliyetlerde bu sayede birbirimize ulaşma imkânı bulmuş oluruz. Nerede, hangi görevde Akçaabatlı var bunun bilgi envanteriniyapılmalı diye düşünüyorum.

Sözlerime son verirken programı tertipleyen Ankara Akçaabatlılar Dernek Başkanımız sayın Ali Koç’a ve yönetimine, çalışma arkadaşlarıma, katkı sağlayan ve emek veren herkese teşekkür ediyor, bizleri yalnız bırakmayan siz değerli katılımcılara şükranlarımı sunuyorum.

akcaabatlilar-ankarada-bulustu.jpgankara-akcaabatlilar-dernegi.jpgankara-akcaabat-horon.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler