Altıntepe'den Önemli Açıklamalar

Altıntepe'den Önemli Açıklamalar

Altıntepe'den Önemli Açıklamalar

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, Akçaabat ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akçaabat Ajans’a özel açıklamalar yapan Altıntepe “Akçaabat’ın en önemli sorunu birlikte olamamaktır. Akçaabat için ortaya koyduğumuz projelerin arkasında birlikte hareket edememektir" dedi.

Akçaabat’ta son dönemde gündem olan ve vatandaşların büyük tepkisine neden olan sahilden yol yapımına kendilerinin de karşı olduğunu bir kez daha belirten Altıntepe “Ben iktidar partisinin ilçe başkanıyım. İktidarda olan ilçe başkanı olarak bu projeye karşı çıktığımızı beyan ettik. Bize göre yanlış bir projedir. Sahillerimizi heba etmemeliyiz bizim sahil ile ilgili yeni projelerimiz var Akçaabat sahilini Trabzon sahiliyle buluşturmak, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, kafeler, restorant ve plajlar dedik. Seçim çalışmalarında milletimize sahada bahsettik biz Akçaabat’ımızın yararına ve faydasına ne varsa sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu söylemimizi her platformda dillendiriyoruz. Yolun Sahilden geçmesini vatandaşımız da istemiyorsa bize düşen vatandaşın sesine kulak vermektir. Biz milletin temsilcisiyiz, vatandaşın sesiyiz. Akçaabatlı vatandaşlarımızın istemediği bir projeye onay veremeyiz. Yol en önemli ihtiyacımız. Bu sadece karşı olmakla da olmaz. Alternatif öneri sunmalıyız. İlçemiz Trabzon’un ikinci büyük ilçesi ve nüfusumuz çok fazla buna bir de yaz tatilinde turistlerimiz ve gurbetçilerimiz eklenince şehrimiz sahil yolunda trafik kilitlenir hale gelmektedir. Bir an önce Haçkalı Baba Hastanesi kavşağı ve Akçaabat’ın arka kesiminde yapımı devam eden Pulathane Bulvarı’nı hizmete sunmalıyız. Ancak bu projelerin yine de çözüm olmayacağını belirten Altıntepe, Akçaabat’ın arka kesiminden geçen yol sonlandırılması ile ilgili çalışmalar sürüyor. Bu yol başta olmak üzere sayın Ulaştırma Bakanımız, Milletvekillerimiz, Karayoları genel müdürümüz, Büyükşehir Belediye başkanımız ve diğer yetkililer ile  kısa süre içerisinde bir toplantı planlıyoruz. Pulathane bulvarı birçok yerde 25 metre genişliğinde kamulaştırma yapılmasına rağmen yolun ihalesi kısım kısım 12 veya 14 metre genişliğinde yapılıyor. En azından yolun kamulaştırılan alanlarda genişliğini artırmalıyız dedi. Şehrimiz için Kesin Çözüm Güney Çevre yoludur. İlçemizin Trafik sorununu çözmek için ilçemize altın gerdanlığı takmamız gerekiyor.

Trabzon Diyanet Yüksek İhtisas Merkezi’nin başka yere taşınmasının söz konusu olmadığını belirten İlçe Başkanı Altıntepe “Darıca’da bulunan Trabzon Diyanet Yüksek İhtisas Merkezi’nin başka bir bölgeye taşınması gündemdeydi. Konuyu hemen Milletvekilimiz Adnan Günnar’a ilettik. Sağ olsun Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yaptığı görüşmeler neticesinde buranın taşınmayacağının sözünü aldı. Burada lojman olmadığı için başka bir yere taşınması istenmiş. Fakat taşınmak istenen yerde de lojman yok. Dolayısıyla taşınmasının bir anlamı yok. Mevzu Akçaabat ounca sayın Milletvekillerimiz her zaman yanımızda. Buradan hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Büyükşehirden Daha Fazla Pay Alacağız.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’den bu dönem beklentilerinin çok daha fazla olduğunu belirten Altıntepe, Başkan Zorluoğlu’nun Trabzon için bir şans olduğunu belirtti. Altıntepe “Göreve seçilen Başkan Murat Zorluoğlu Trabzon için bir şanstır. Bu dönem hem Trabzon, hem de Akçaabat için çok daha farklı olacaktır. Başkan Zorluoğlu ilçelere hak ettiği kadar yatırımı vereceğinin ve adaletli olacağının sözünü verdi. 125 bin nüfusu ile 93 bin seçmeniyle 385 kilometrekare yüz ölçümü 2405 yol ağı ile bölgenin en büyüğü olan Akçaabat çok daha fazla yatırım ve hizmet alacaktır” dedi.

Akçaabatlı Birlik Olmalıdır.

Akçaabat’ta birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu dile getiren Altıntepe, Akçaabat’ta birlik ve beraberliğin istenen düzeyde olmadığını Akçaabat bir olursa güçlü olur dedi. Birçok dernek ve kuruluş olmasına karşılık yeterli verimin alındığını söylemenin zor olduğunu belirten İlçe Başkanı Altıntepe “Hep Akçaabat Akçaabat diyoruz ama birçok konu lafta kalıyor. Birçok derneğimiz var, bu derneklerin Akçaabat için Akçaabatımızın geleceği için Öncelikle dernekler kendilerini sorgulamalı. Sayılar önemli değil, yaptığınız hizmet önemlidir. Elde ettiğiniz siyasi güç önemlidir. Biz önce kendi adamlarımıza sahip çıkmalıyız.  Ankara’da İstanbul’da veya başka yerlerde çok sayıda bürokratımız var, Ama kimsenin bu insanlarımızdan haberi yok. Aynı bakanlıkta olup birbirini tanımayan müdürler daire başkanları var ve bu durum bir Akçaabatlı olarak bizi üzüyor. Bu konuda derneklerimize büyük iş düşüyor” ner de bir hemşehrimiz varsa görevi ne olursa olsun hiç sorun değil bir birimizden haberdar olmamız gerekiyor dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Altıntepe sözlerini şöyle tamamladı “Şunu ifade etmek isterim kimse kavgalı eve kız vermez biz sivil toplum örgütlerimizle muhtarlarımıza, derneklerimize, kanaat önderlerimize, siyasi partilerimize, derneklerimize, kent Konseyimize ve Akçaabat platformu olan tüm Akçaabatlı dinamikleri Akçaabat’ın çıkar ve menfaatleri için, hedeflerimize, projelerimize daha da güçlü ulaşabilmemiz için birlikte hareket etmeye, bir olmaya tek yumruk olmaya davet ediyorum. Bu vesile ile  tüm Akçaabatlı hemşehrilerimin hayırlı ve bereketli bir Ramazan ayı geçirmelerini diliyorum”.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler