Akyazı 2011'e Yetişecek

Akyazı 2011'e Yetişecek

Akyazı spor kompleksinin yapılması için geri sayım başladı. 2011'deki olimpiyatların açılış ve kapanış töreni burada yapılacak.

Trabzon'da yaklaşık 2 yıldan beri tartışma konusu olan Akyazı Projesi kapsamındaki modern stadın inşa edilmesi için fikir birliğine varıldı.

 

Geçen hafta Rize'ye açılış için gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak ile Başbakanlık Baş Danışmanı Mehmet Atalay'ın da katıldığı mini zirve yapılmıştı. Toplantıda Başbakan Erdoğan Trabzon'da inşa edilmesi için Akyazı Projesi'ndeki 40 bin kişilik stat için ihaleye çıkartılması talimatını verdi.

 

İSMİ ŞİMDİLİK BELLİ

 

Toplam 600 dönüm üzerindeki proje 3 aşamada sonlandırılacak. 100 dönüm üzerine stad ve spor kompleksi, Otel, İş merkezleri ve liman yapılacak. Diğer bölümlerde foto projede görüldüğü gibi iş merkezleri, otel, spor kompleksi, içinde olimpik spor salonu, yüzme havuzu, futbol sahaları yer alacak.

 

Ayrıca projede helikopter pistleri ve liman denilebilecek büyük ölçekli Yat limanı Proje Dünyanın en kapsamlı 4 büyük projesinden biri olarak kabul ediliyor.

 

Akyazı'daki yapılacak bu büyük projenin adı şimdilik Trabzon Spor, Kültür ve Turizm tesisleri olacak.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bazı firmalarla bu konuyu görüştüğü Akyazı'daki yerin yapılması durumunda Avni Aker, Akçaabat Fatih stadı ve otogar'ın karşılıklı verileceği öğrenildi. Buraların yetersiz kalması halinde ise Spor Toto teşkilat başkanlığından kaynak aktarılacağı öğrenildi.

 

3 BİN KİŞİYE İŞ İMKÂNI

 

2011 yılında Trabzon'daki Avrupa Gençlik Yaz Olimpiyatları'nın kapanış ve açılış törenlerinin bu stada yapılacağını söyleyen Başbakanlık Başdanışmanı Mehmet Atalay, “Bu proje Trabzon çehresini değiştirecek. Bu sadece bir spor kompleksi projesi olmayacak. Aynı zamanda turizmi de içeren bir proje olacak. Projede eksik bir şey bırakmayacağız. Akyazı projesi için hukuki düzenlemeler önceden yapıldı. Bu süreçte herhangi bir hukuki engel bulunmuyor. Maliye Bakanlığı, Emlak Genel Müdürlüğü, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı seyir hidrografi ve oşinografi dairesi başkanlığından onaylar alındı. Projenin hayata geçmesi durumunda yaklaşık 3 bin kişiye istihdam alanı açılacak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler