Akçaabat'tan Büyük Destek

Akçaabat'tan Büyük Destek

Akçaabat'tan Büyük Destek

Akçaabat Kaymakamlığının öndeliğinde tüm kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin ortaklaşa başlattıkları Halep’e yardım kampanyasına büyük ilgi var. Akçaabat’ta Halep’e ulaştırmak üzere bir haftada 6 TIR malzeme toplandı.

Eski Tekel Binasında Toplanıyor.

Akçaabat için öncelikle, orta boy kovalı kömür sobası (boru ve dirsek aksamıyla), halı, temizlik ve hijyen malzemeleri, mutfak malzemeleri, kışlık giyecek, kışlık ayakkabı ve bot, battaniye, yorgan, yastık, bebek maması ve bisküvisi, çocuk bezine ve gıda maddeleri toplanıyor. Toplanan yardımlar Akçaabat eski Tekel binasında Akçaabat Müftülüğü’nce görevlendirilen görevliler tarafından teslim alınıyor ve cinsine göre tasnif ediliyor.

Gizli Hayırseverler Var.

Yardım malzemeleri için yapılan kampanyaya Akçaabatlı iş adamları da büyük destek veriyor. İsmini açıklamak istemeyen bir iş adamı 10 bin lira nakdi yardım yaptı. Ayrıca birçok esnaf ve iş adamı hatırı sayılır ayni yardım yaparak adeta Halep’e sahip çıktı. Yine ismini açıklamak istemeyen bir iş adamı bir kamyonet çocuk bezi, bir iş adamı ise bir kamyon un bağışta bulundu. Görevliler yapılan nakdi yardımlar ile ihtiyaç duyulan malzemelerin satın alındığını ifade etti.

TIR’lar Cumartesi Akçaabat’tan Hareket Edecek.

Alınan karar ile Akçaabat’tan toplanan yardımların 7 Ocak 2017 Cumartesi günü (planlanan) Akçaabat’tan uğurlanması planlanıyor. Tüm kurumların katkı verdiği kampanyada TIR’ların üzerine sadece AKÇAABAT yazılarak bir birliktelik sağlanmış olacak.

Kullanılmış Eşya Kabul Edilmiyor.

Öte yandan alınan karar gereği kullanılmış hiçbir eşyanın kabul edilmediği kampanyada, vatandaşların alınan karar uymaları rica edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler