Akçaabat’ta Yerli Malı Haftası

Akçaabat’ta Yerli Malı Haftası

Akçaabat’ta Yerli Malı Haftası

 

Akçaabat Metinkale İlk-Ortaokulu’nda Tutum Yatırım ve Yerli malı Haftası dolayısıyla bir program düzenlendi. Okulun çok amaçlı spor salonunda gerçekleşen programa, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, İlçe Jandarma Komutanı  Yüzbaşı Barış KesiciAK Parti Akçaabat İlçe Başkanı A. Hüseyin Altıntepe, Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta, Okul Müdürü Ömer Yazıcı, daire amirleri,  veliler ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim “Tüketimde yerli malının önemini Akçaabat Belediyesi olarak bizler de çok önemsiyor; hepinizin yakından bildiği üzere özellikle son yıllarda yerli ve yerel üretimin desteklenmesi ve pekiştirilmesi adına çok önemli adımlar atıyoruz. Özellikle yerli üreticiyi ve çiftçimizi destekleyecek önemli projelere imza atıyoruz. Düzköy Yolu üzerinde yaptığımız Park Bahçeler Müdürlüğü şantiye alanında oluşturduğumuz seralarımızda kendi fidemizi kendimiz üretiyoruz. Burada iki sera kurduk. Birinde peyzaj çalışmalarında kullandığımız süs bitkilerini üretiyoruz. Diğerinde ise çiftçilerimize ücretsiz olarak dağıttığımız; Aronya, Trabzon hurması başta olmak üzre ilçemizde yetiştirilmeye uygun meyvelerin fidelerini üretiyoruz. Bunları da belirttiğim gibi ücretsiz olarak çiftçilerimize dağıtıyor ve satışlarının da yapılabilmesi için AKÇAHASAT diye Akçaabat’a özgü bir marka oluşturduk.” Dedi.

Toplantı sonrasında öğrenciler tarafından şiirler, gelin kaynana skeci ve horon gösterisi gerçekleştirildi.  Öğrenciler ve veliler tarafından hazırlanınp sergilenen yerli malı ürünler beğeni topladı.

4a05aac4-66a1-424d-8334-c2bc747d83a2.jpg437d455d-e343-4206-ac15-1b519aa82570.jpga418a6f8-f026-4dde-8df4-781c4ef7843a.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler