Akçaabat'ta Vaka Durumu

Akçaabat'ta Vaka Durumu

Akçaabat'ta Vaka Durumu

Vakalar yeniden düşüşte

 

Bu haftaya girerken tek yükselenin aşılanan kişi sayısı olması sevindirdi. Geçtiğimiz hafta 700’ü geçen pozitif vaka sayısı hızlı bir düşüşle 500 civarına kadar geriledi. Hastanede yatan hasta sayısı da haftaya 36 ile girdi. Aşılanan kişi sayısı 10 bin’e ulaştı.

 

Başka çare kalmayınca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, normalleşme takviminin nasıl uygulanacağı üzerine yaptığı açıklama ülke genelinde olumlu karşılık buldu. İllerin vaka sayılarının nüfuslarına oranı doğrultusunda “düşük riskli”, “orta riskli”, “yüksek riskli” ve “çok yüksek riskli” olarak sınıflandırılacağını, yerinde karar dönemi ile kademeli normalleşileceğini açıklayan Bakan Koca’nın sistemin detaylarını paylaştığı açıklamalarının akabinde ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de vaka sayılarında belirgin bir düşüş olduğu gözlendi. İşyerleri kapalı esnaf için tek çare olarak vakaların azalması görüldüğünden toplumsal hassasiyet daha da arttı. Uzmanlar, vakaların daha da düşmesinin beklendiğini ifade ettiler. 

 

Yeniden düşüşte

Geçtiğimiz haftaya 700’ün biraz üzerinde başlayan vaka sayısı 500'e kadar geriledi. Aynı şekilde Akçaabat Haçkalıbaba Devlet Hastanesi’nde 10 gün önce 60’ı aşan yatan hasta sayısı da 36’ya indi. Hastalar arasında durumu ağır seyreden ise bulunmuyor.

 

Karantinaya devam

Karantina uygulamasına bu hafta da devam edildi. Özellikle İngiltere mutasyonunun ilçemizdeki varlığı üzerine teyakkuzda olan yetkililer ve sağlıkçılarımız, hassasiyet düzeylerini artırırken, karantina uygulanan 12 yerleşim olduğu kaydedildi. Merkezi yerleşim yerlerinde 7 apartman bloğunda karantina devam ederken, daha uzak mahallelerimizde de 5 hane karantinaya alınmış durumda.

 

Aşılanan sayısı 10 bin’e ulaştı

Öte yandan toplam aşılanan sayısı 100 bin kişiye yaklaşan Trabzon’da ilçemizde aşılanan kişi sayısı 10 bin’e ulaştı. Bu rakam ülke genelinde 7 milyon 55 bin oldu. 2. Doz aşılamanın daha önce belirlenen aşama ve gruplar takip edilerek sorunsuz yürütülüyor olmasının 1 Mart’tan itibaren geçilecek normalleşmeye olumlu katkı sağlayacağı uzmanlar tarafından dile getirildi.

65-69 yaş grubunun aşılamaları ile 2. Doz aşılamalar devam ederken 60-64 yaş grubundan önce ise öğretmenlerin de aralarında yer aldığı “Hizmetin sürdürülmesi için öncelikle sektör” görevlilerin aşılanmasına başlanacak. En son aşılanacaklar 18-29 yaş arası bireyler olacak.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler