Akçaabat'ta Muhteşem Sergi

Akçaabat'ta Muhteşem Sergi

Kadrajlarla Trabzon Fotoğraf Sergisi Akçaabat’ta Açıldı

Akçaabat Belediyesi ve Uluslararası Akçaabat Bilim Kültür Sanat Derneği organizesinde, toplamda 40 sanatseverin katılımıyla ‘Kadrajlarla Trabzon-1’ adlı fotoğraf sergisi Akçaabat’ta sanatseverlerle buluştu.

Hamam Çimeni Çarşısı Akçaabat Belediyesi Resim Galerisi’nde açılan fotoğraf sergisi beş gün boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. Akçaabat Belediyesi, Akçaabat Fotoğraf Topluluğu, Paris Trabzonlular Derneği ve Akçaabatlılar Vakfı’nın da destek verdiği sergiye Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Meclis üyeleri, iş adamları ve pek çok sanatsever katıldı.

‘Kadrajlarla Trabzon-1’ adlı fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Akçaabat Kültür Sanat ve Turizm şehri olarak dünyada adından sıkça söz ettiren bir ilçedir. Bu sloganın gerekliliklerini yerine getirebilmek adına Belediye olarak kültürel ve sanatsal faaliyetlere destek veriyoruz. Bu faaliyetlerimizi rutinin dışına çıkarak çeşitlendirmeye gayret gösteriyoruz. El sanatları kursundan tiyatroya, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziğinden festivallere, sempozyumlardan seminerlere kadar birçok faaliyeti hayata geçiriyoruz. Akçaabatlı 40 fotoğraf sanatçısı Trabzon ve Akçaabat konulu fotoğraflarını kendi kadrajlarıyla çekerek anı ölümsüzleştirdiler. 40 Sanatçının kendilerine göre en güzel gördükleri eserler görücüye çıkıyor. Akçaabat Belediyesi olarak açtığımız fotoğrafçılık kursunda yetişen yaklaşık 20 arkadaşımızın da fotoğraflarını görmek beni hem gururlandırıyor hem de heyecanlandırıyor. Güzel serginin açılmasında emeği geçenlere, fotoğraf sanatçılarına ve paydaş kurumlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor, bütün vatandaşlarımızı 10-15 Şubat 2022 tarihleri arasında 5 gün açık kalacak olan bu sergiyi görmeye davet ediyorum.” Dedi.

akcaabat-sirf.jpgakcaabat-sergi.jpg

akcaabat-sergis.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler