Akçaabat'ta Kutlamalar

Akçaabat'ta Kutlamalar

Cumhuriyetin 85. Kuruluş yıldönümü ilçemizde kutlandı.İşte kutlamadan görüntüler.

Cumhuriyetin 85. kuruluş yıldönümü Akçaabat’ta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Akçaabat’ Cumhuriyet kutlamaları geçmiş yıllara göre daha etkin bir şeklide kutlanırken, kutlamalar çerçevesinde önceki gün Atletizm yarışmaları ve Fener alayının ardından bugünde Akçaabat Fatih Stadyumu’nda kutlama gerçekleştirildi.

            Kutlamaya katılan Akçaabat kaymakamı Erol Özkan, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Garnizon Komutanı Bin. Okan Uslu öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

            Törende bir konuşma yapan Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Cumhuriyetimizin 85 yılında ülkemizin ordusu ve ekonomisiyle saygın bir ülke haline geldiğini belirtti

Kaymakam Özkan konuşmasında şunları dedi “Bu gün yüce Türk milletinin Büyük önder Mustafa kemal Atatürk önderliğinde kurduğu cumhuriyetin 85. Yıldönümünü kutluyoruz. Dünya tarihindeki en büyük imparatorluklardan biri olan Osmanlı imparatorluğunun çöküş sürecine son noktayı koyan, birinci dünya savaşı sonrasında toprakları sömürgeci devletlerce işgal edilen, orduları dağıtılan bu halk, başarıya ulaşılması imkânsız gibi görülen istiklal savaşını başlatmış ve bu toprakları kurtarmayı başarmıştır. Cumhuriyetimizin kuruluşundan buyana ülkemizi çağdaş ülkeler seviyesine çıkartmak daha modern, daha demokratik, bir ülke yapmak için çalışmaktadır. Bugün ülkemiz güçlü ordusu ve dünyanın 16. büyük ekonomisiyle saygın ülkeler seviyesine yükselmiştir. Ancak bu olumlu gelişmelere rağmen ulaştığımız bu seviyeyi yeterli görmek mümkün değildir. Ulu önder Mustafa kemal Atatürk’ün cumhuriyetimizi emanet ettiği gençlerimizin çok daha fazla çalışarak ülkemizi daha yukarılara taşıyacağından endişe duymuyoruz. Bu inançla laik, demokratik cumhuriyetimizin kuruluşunun 85.Kuruluş yıldönümünüzü kutluyorum dedi.

 

          Kutlamalar öğrencilerin okuduğu şiirler, Halkoyunları ve K.T.Ü Kolbastı ekibinin gösterileriyle tamamlandı.

 

DERVİŞ ALTUNTAŞ'IN ÇEKTİĞİ

 

Not:Sayt halindeki fotoğrafların yüklenmesinde sorun yaşıyorsanız fotoğrafın alt kısmında bulunan + işaretinden zaman ayarı yapabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler