Akçaabat'ta Kitap Okuma’ konulu söyleşi

Akçaabat'ta Kitap Okuma’ konulu söyleşi

Akçaabat Belediyesi ve Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Akçaabat Halk Kütüphanesi’nde ‘Doğru ve Etkili Kitap Okuma’ konulu söyleşi yapıldı.

 

‘Doğru ve Etkili Kitap Okuma’ konulu söyleşiye kitaplara olan düşkünlüğü ile tanınan Akçaabatlı kitap kurdu Mustafa Şen konuşmacı olarak katıldı. Mustafa Şen’in yanı sıra Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim de gençlerle gerçekleştirilen söyleşinin konuklarından biri oldu.

Gençlerle gerçekleştirilen söyleşide kitap okumanın ön şartlarında, kitap okumak için yapılması gereken hazırlıklardan ve etkili okumanın inceliklerinden bahseden kitap kurdu Mustafa Şen, “ Haytamızın merkezine kitap okumayı yerleştirip zamanımızı buna göre planlarsak çok daha verimli vakit geçirmiş oluruz. Kitap okumaya temelden bir hazırlık yapmamız gerekir. İyi bir uyku, sağlıklı beslenmek ve planlanmış bir program yapacağımız her işte hem başarıyı hem de verimi arttıracaktır. Bir kitabı okumadan önce mutlaka kitabın önsözünü okumak, yazarını tanımak, içerisinde nelerden bahsedildiğini anlamak ve sonuç kısmına göz gezdirmek gerekir. Bunları yaparsak kitabın içeriği bizde merak uyandırır ve daha okumaya başlamadan aklımızda kitapla ilgili birçok bağlantı oluşur. Kitaba dokunmaktan ve üzerine notlar almaktan çekinmeyin. Bunları yaptıkça kitaplar bizleri kendi dünyalarına daha istekle çekecektir. Benim şahsi kitaplığımda 12.000 tane kitabım var. Bunların hepsini okudum. Gençlik yıllarımda, sizler gibiyken, günde bir kitap bitirirdim. Yaşam tempom arttıkça haftada 2-3 kitap okuyup bitirmeye başladım.  Sevgili gençler, kitaplar bizim en yakın dostlarımızdır. Onlara ne kadar özen gösterirsek ne kadar çok okursak o kadar çok fayda elde ederiz. En başta bilgi dağarcığımız genişler, kelime haznemiz artar, anlama ve kavrama kabiliyetimiz güçlenir, hayal dünyamız gelişir, olay örgüsünü kurmakta hızlanırız. Kısacası bizleri raflarda bekleyen kitaplarımız, bizlere bin bir çeşit fayda sağlar. Okuyalım, okutalım ve okumaya teşvik edelim. Kitap okumak boş zaman etkinliği değildir. Kitap okumak zamanı verimli kullanma sanatıdır.” Dedi.

AKÇAABAT HALK KÜTÜHANEMİZ HERGÜN AÇIK

Söyleşide Akçaabat Halk Kütüphanesi’nin 7/24 Akçaabatlıların hizmetinde olduğunu ifade eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ Valiliğimizle imzaladığımız protokol neticesinde sadece haftanın beş günü açık olan Halk Kütüphanemiz artık haftanın her günü 09:00-22:00 saatleri arası açık. Ayrıca kütüphane yönetiminin belirlediği aralıklarda kütüphane kullanıcılarımıza ikramlarımız mevcut. Okumanın kişisel gelişim üzerindeki faydalarının bilincinde olarak okur sayımızı ve kütüphane sayımızı arttırıyoruz. BU kapsamda ilçemizde projelendirdiğimiz ve hayata geçirdiğimiz sosyal tesislerimizin her birinde birer kütüphanemiz var. Millet Bahçesinde bulunan kütüphanemizde okumaya teşvik etmek için kitabıyla gelen, mevcut kitaplarla vakit geçiren herkese çaylar belediyemiz tarafından ikram ediliyor. Ayrıca İnşaatı hızla devam eden Kültür Merkezimizde büyük bir kütüphanemiz olacak. Yine yapım aşaması devam eden spor salonumuzda isteyenin spor yapabileceği isteyenin kitap okuyabileceği alanlar oluşturuyoruz. Sevgili gençler, mekanlar bizden kitaplar bizden; mekanları kullanmak kitapları okumak ise sizden. Yarınlarımızın mimarları genlerimize gittikleri yolda kitaplar ışık olacaktır, yol gösterici olacaktır. Biz biliyoruz ki bir kitap dünyadan daha geniştir. Çünkü kitaplar maddeye düşünceyi katar. Daha çok okumanız ve okutmanız dileğiyle…” dedi.

Akçaabat Halk kütüphanesinde gerçekleştirilen ‘Doğru ve Etkili Kitap Okuma’ konulu söyleşi günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

7-8.jpg

6-8.jpg

2-14.jpg

8-4.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler