Akçaabat'ta Farklı Bir Hizmet; Yaşam Koçu

Akçaabat'ta Farklı Bir Hizmet; Yaşam Koçu

Aile ve Evlilik Danışmalığı ofisi törenle açıldı

Akçaabat’ta farklı bir hizmette hizmet verecek olan Yaşam Koçu, Aile ve Evlilik Danışmalığı ofisi, yapılan tören ile hizmete açıldı.

Akçaabat Yaylacık Mahallesi, Deniz Sokak No:1 adresinde hizmet verecek olan ve Hülya Demirci’nin sahipliğini yaptığı Yaşam Koçu, Aile ve Evlilik Danışmalığı ofisinin açılışına, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, İyi Parti Akçaabat İlçe Başkanı Erol Gedikli ve davetliler katıldı.

yasam-kocu-hulya-demirci-ofisi-acilisi.jpgyasam-kocu-hulya-demirci.jpgyasam-kocu-hulya-demirci-akcaabat.jpg

Yaşam Koçu Ne İş Yapar?

Yaşam Koçu; problemlerini çözmek üzere kendisine başvuran kişilere yani danışanlara psikolojik destek verir, sorunlarının çözümünü bulmasını sağlar, bireylerin kendini tanımasına yardımcı olur. Yaşam koçu, danışanlarla düzenli olarak seans yapar ve gerekli durumlarda danışanları bir psikolog veya psikolojik danışman ile görüşmesi için yönlendirir.

Yaşam Koçu, çözüm odaklı terapi yaklaşımı ve pozitif

psikoloji ekollerinden yararlanarak danışanın güçlü

yanlarını keşfetmesine yardımcı olur ve danışanın sorunlarını çözerken güçlü yanlarından yararlanmasını sağlar. Bu sayede danışanın kendini İyileştirme gücü ortaya çıkarılır ve potansiyelini kullanması sağlanır

Yaşam koçları nevrotik ve psikotik boyuttaki ağır psikolojik sorunlarla ilgilenmez. Bu gibi durumlarda mutlaka kişiyi ilgili ruh sağlığı uzmanlarına yönlendirir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler