Akçaabat'ta Çevre Günü Kutlandı

Akçaabat'ta Çevre Günü Kutlandı

5 Haziran Dünya Çevre Günü Akçaabat'ta çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

 

 

Akçaabat Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerince organize edilen Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Parkı'ndan şehir merkezi güzergahı kullanılarak sahile kadar öğrenciler tarafından bir yürüyüş gerçekleştirildi.

 

Öğrencilerin vatandaşların çevreye duyarlılıklarını artırmak amacıyla çeşitli pankartların taşındığı yürüyüş sonrası sahil park alanında bir tören düzenlendi.

 

Törene Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Törende bir konuşma yapan Türkmen, çevre bilincinin geliştirilmesi için işin eğitimden geçtiğini belirterek, 'Bunu başarmak için küçük yaştan itibaren çocuklarımıza gerekli çevre duyarlılığını öğretmeliyiz. Eğitim düzeyimiz yükseldikçe çevreye olan hassasiyetimiz artacaktır' dedi.

 

Belediye olarak çevreye önem veren kurum olduklarını da ifade eden Türkmen, şöyle devam etti:

 

'Belediye olarak vatandaşlarımızın çevreye daha saygılı ve daha çevreci bir toplum olmamız için gerekli çalışmaları yapıyoruz. İl ilanları bastırıyoruz, vatandaşlarımızın çöplerini belirtilen saatlerde ve belirtilen yerlere koymalarını istiyoruz. Bu düzeni ne kadar düzgün işler bir hale getirirsek, çevremizi o denli daha az kirletmiş oluruz.'

 

Törenler sonrası okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu folklor gösterisi vatandaşlarca ilgiyle izlendi.

 

FOTOGRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler