Akçaabat'ta Bin Kişiye İş'mi

Akçaabat'ta Bin Kişiye İş'mi

Akçaabat’ta İş bankası tarafından yapılması planlanan ve yaklaşık bin kişinin istihdam edilmesi beklenen operasyon merkezi için görüşmeler devam ediyor.

 

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, bankadan gelen teklif üzerine belediye olarak üzerlerine düşen görevi yaptıklarını belirtti. Başkan Türkmen “İş Bankasından gelen teklif üzerine meclisten eski tekel binası için tahsis kararı çıkarttık. Bu kararı bankanın hukukçularına incelettiler ve ileride bu tahsisin bozulabileceğini söylediler. Bizde meclisten tekrar onların istediği yönde bir karar çıkarttık. Ancak burayı kira yöntemiyle almak istiyorlar. Bunun süresi en fazla 10 yıl olabiliyor bu yasalar ile sabit. Banka yetiklileri de 10 yıl sürenin kısa olduğunu ve daha uzun süre olması gerektiğini belirttiler” dedi.

Başkan Türkmen, banka yetkililerinin korkularının yersiz olduğunu da dile getirerek “belediyemizin çok sayıda kirada olan mülkü var. Şu ana kadar kimseyi mahkeme kararıyla çıkartmış değiliz. Hatta kiracılarımız her yıl yenileme yaparlar. Bize kirasını zamanında ödeyen herkes uzun süre kiracımız olarak kalmaktadır. Bankanın çekinceleri tamamen yersiz” dedi.

Görüşmelerin devam ettiğini de belirten Türkmen Böyle bir yatımımın Akçaabat’a kazandırmak için belediye olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini, kiraya vermekle buradan parasal bir gelir elde etmek gibi bir niyetlerinin olmadığını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler