Akçaabat'ta Aşılama Sürüyor

Akçaabat'ta Aşılama Sürüyor

Randevusuz Aşı Çadırına Yoğun İlgi

Akçaabat’ta kurulan aşı çadırıyla, koronavirüse karşı aşılama çalışmaları hızlandırıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Fatih Parkı’nda aşı çadırı kurularak, mobil aşı ekipleri tarafından aşılama işlemi başladı. Randevulu ya da randevusuz tüm vatandaşların bu hizmetten yararlanabileceği öğrenilirken, bugünden sonra da aşılamanın devam edileceği kaydedildi.

asi-cadiri.jpg

Geçtiğimiz haftaya yüzde 150 artış oranı 620 pozitif vaka ile girmişken, vaka sayısı bu haftaya girerken 800’e yükseldi. Akçaabat İlçe Sağlık Müdürü Alper Kalkışım, “Vaka artışını ancak göstereceğimiz özveri ile durdurabiliriz.” temennisini dile getirirken pandemi ile mücadelenin eksilmeden devam ettiğini, kalabalık ortamlardan kesinlikle uzak durularak maskelerin çıkartılmamasının şart olduğunu vurguladı.

asi-cadiri-jpg3.jpg

“ 1 doz aşı uygulanan kişi sayısının 118 bin 500

En az 1 doz aşı uygulanan kişi sayısının 118 bin 500 olduğu ilçemizde son hafta aşılanan kişi sayısı 3 binli rakamlarla düşük düzeyde seyrediyor. Sağlık Müdürü Kalkışım, aşısını henüz olmayanların aşılarını zaman kaybettirmeden yaptırmaları gerektiğini dile getirdi. Kalkışım,“Son günlerde koronavirüs vaka sayılarımızda artış yaşanmaktadır. Bu artışı durdurmak ve tersine döndürmek vatandaşlarımızın elindedir. Lütfen tedbirlere uyalım, kalabalık ortamlardan uzak duralım. Kişilerle mesafemizi koruyalım. Kesinlikle maskemizi çıkarmayalım. Aşı randevumuzu alarak aşımızı yaptıralım.” dedi.

asi-cadiri-jpg4-001.jpg

asi-cadiri-jpg4.jpg

asi-cadiri-jpg4-002.jpgasi-cadiri-jpg2.jpg

Haber: Gizem Topsakal

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler