Akçaabat'ta 4. Açık Hava Tiyatro Günleri Başladı

Akçaabat'ta 4. Açık Hava Tiyatro Günleri Başladı

Akçaabat Belediyesince organize edilen 4. Açık Hava Tiyatro Günleri, Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu ‘Radyo-yu Humayun’ adlı tiyatro oyunu ile başladı.

Akçaabat Belediyesince organize edilen 4. Açık Hava Tiyatro Günleri, Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu ‘Radyo-yu Humayun’ adlı tiyatro oyunu ile başladı.

Akçaabat Festival alanında bu yıl 4.’sü düzenlenen Açık Hava Tiyatro Günlerine; Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ve çok sayıda Akçaabatlı tiyatro sever katıldı.

Özlem Yılmaz’ın kaleme aldığı ve A. Emrah Özdilek’in yönetmenliğini güçlü bir oyuncu kadrosuna sahip olan Radyo-yu Humayun adlı tiyatro oyununda; 1. Dünya Savaşı’nda İstanbul’da babalarından kalma konakta mütevazi bir hayat süren Hayri ve Hayrunnisa’nın başından geçen olaylar hem müzikalle hem de güldürü öğeleriyle harmanlanarak anlatıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu tarafından sahnelenen Radyo-yu Humayun adlı tiyatro oyununun konusu ise şöyle; Hayrunnisa’nın kardeşi olan Hayri, karıştığı bir kavga sonucu devletteki görevinden atılır. Kız kardeşi Hayrunnisa ile sürekli bir çatışma içinde olan Hayri bu yaşananlar üzerine olmadık laflar işitir. Hayrunnisa olanları, kendisine tambur dersleri veren hocası Mehmet ‘e anlatır. Mehmet de kardeşi Kenan’ın bir icat üzerine çalıştığını ve bu icat çalışırsa her şeyi kotarabileceklerini söyler. Ancak icadın hayata geçirilmesi için paraya ihtiyaç vardır. Çaresiz kalan Mehmet, Kenan ve Hayri tefeci Moşe’den borç para alır. Lakin para ellerine daha yeni geçmişken hırsıza kaptırırlar. Böylece çözümü pek beklendiği gibi olmayan ama sonu istediğimiz gibi mutlu biten bir maceraya girişirler.

Tiyatro oyunun sonunda duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat’ta kültür ve sanat faaliyetlerine hiç durmadan devam ettiklerini belirterek “Yaz mevsiminin günlerini de gecelerini de daha renkli daha eğlenceli hale getirecek etkinlikler yapmaya devam ediyoruz. Açık Hava Tiyatro Günleri’nin bu yıl 4.’sünü düzenliyoruz. Altı akşam boyunca altı farklı oyun tiyatro severlerle buluşacak. 4. Açık Hava Tiyatro Günleri, Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu ekibinin sahnelediği Radyo-yu Humayun adlı tiyatro oyunu ile başladı. Profesyonel bir ekiple sahnede muhteşem performans sergileyen ve bizlere eğlence dolu anlar yaşatan tiyatro oyuncularına, yönetmene, emeği geçenlere ve bizleri yalnız bırakmayan tüm tiyatro severlerimize teşekkür ediyorum. 4.’sünü düzenlediğimiz Açık Hava Tiyatro Günlerimiz 7 Temmuz 2023’e kadar devam edecek.  Her akşam farklı oyunlar oynanacak ve farklı tiyatro ekipleri sahne alacak. Biz,  yaz mevsimine dolu dolu etkinliklerle hazırlandık. Büyük küçük tüm hemşehrilerimizi etkinliklerimize davet ediyorum. ” Dedi.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, konuşmanın ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu ekibine plaket takdim etti.

7.jpg

9.jpg

3.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler