Akçaabat'ta 23 Nisan Büyük Coşkuyla Kutlandı

Akçaabat'ta 23 Nisan Büyük Coşkuyla Kutlandı

Akçaabat'ta 23 Nisan Büyük Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri Akçaabat’ta büyük coşkuyla yapıldı. Akçaabat Atatürk Parkında Atatürk Anıtına Çelenk sunma töreni ile başlayan etkinlikler Akçaabat Belediyesi Futbol sahasında muhteşem gösterilerle devam etti.

Düzenlenen programa Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, İlçe Protokolü, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları ve temsilcileri, Muhtarlar, Kurumların Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akçaabat Belediyesi Yaylacık Futbol Sahasında birbirinden renkli görüntülerin yaşandığı program Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Akıl’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı. Ardından Akçaabat Atatürk İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı müzikli gösterilerle devam eden program Akçaabat Belediyesi kız ve erkek horon ekiplerinin horon gösterileri ile coşkulu anlara sahne oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle okullarda düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ve günün anısına toplu fotoğrafın çekilmesi ile kutlama programı sona erdi.

Program ile ilgili düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim; “23 Nisan 1920 tarihi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır. Milli egemenliğin ilan edildiği Cumhuriyetin temelinin atıldığı bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak da armağan edilmiştir. Çocuklarımıza armağan edilen bu bayram her yıl Ülkemizin çeşitli yerlerinde büyük coşku ile kutlanmaktadır. Pandemi süreci vesilesiyle yapılamayan ve özlem duyduğumuz güzel bir kutlama programını bugün burada çocuklarımızla düzenledik. Geleceğimizin teminatı yarınlarımızın umudu yavrularımıza Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilen çocuk bayramında çocuklarımız eğlenirken bizlere de keyif dolu anlar yaşattılar. Emeği geçen kurumlarımıza, yöneticilerimize, öğretmenlerimize, eğitmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” Dedi

 

haber14.jpghaber10.jpgcelenk3.jpghaber2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler