AKÇAABAT’TA 19 MAYIS COŞKUSU YAŞANDI

AKÇAABAT’TA 19 MAYIS COŞKUSU YAŞANDI

AKÇAABAT’TA 19 MAYIS COŞKUSU YAŞANDI

Akçaabat’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat Belediyesi, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü organizesinde yapılan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Abdullah Fazıl Ağanoğlu İlkokulu önünden başlayan ‘Gençlik Yürüyüşü’ ile başladı. İlçedeki okulların, Akçaabatlıların ve ilçe protokolünün katılımlarıyla gerçekleştirilen ve Akçaabat İnönü Caddesi boyunca devam eden Gençlik Yürüyüşü Atatürk Parkı’nda sona erdi.

ÇELENK SUNMA TÖRENİ YAPILDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Atatürk Parkı’nda Çelenk Sunma Töreni yapıldı. Tören, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Engin Uzun’un Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Düzenlenen programa Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, İlçe Protokolü, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları ve temsilcileri, Muhtarlar, Kurumların Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çelenk sunma töreninde öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine vurgu yapan şiirler, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Sporcu Andı okundu. Akçaabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesindeki sporcu grupları hünerlerini sergiledi. Akçaabat Belediyesi Erkek Halk Oyunları ekibi ile Işıklar Çok Programlı Anadolu Lisesi Kız Halk Oyunları Ekibi horon gösterisi sundu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Akçaabat Belediyesi ve Akçaabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen atletizim, basketbol, bisiklet, boks, futbol, güreş, okçuluk, judo ile masa tenisi branşlarında dereceye giren sporculara İlçe protokolü tarafından ödülleri verildi.

GENÇLİK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Günün anlam ve önemine istinaden görüşlerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim; “19 Mayıs 1919, Milli Mücadele için ilk adımın atıldığı, kurtuluş meşalesinin yakıldığı, karanlık dönemin aydınlık günüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün azim ve kararlılıkla başlattığı, şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri ve milletimizin yeniden varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı olan 19 Mayıs, tarih boyunca hep yükseklerde tuttuğumuz özgürlük sevdamızın bir yansımasıdır. 104 yıl önce Samsun’da başlatılan Milli Mücadele, büyük zorluk ve fedakârlıkların yanında milletimizin topyekûn seferberliği sayesinde zaferle sonuçlandırılmıştır. Bağımsızlık mücadelemizin lideri ve Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs gününü en çok güvendiği ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğü gençlerimize bayram olarak armağan etmiş ve kurulan Cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, sevgili gençlerimizin ve Akçaabatlı hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”  Dedi.

g1.jpg

g2.jpg

g3.jpg

g4.jpg

 

 

 

 

 

           

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler