Akçaabatlı Pazarcılar Çok Dertli

Akçaabatlı Pazarcılar Çok Dertli

Bize Yerimizi Geri Verin

Akçaabat Belediyesi’nin, Hamam çimeni projesi kapsamında meyve pazarını kaldırıp balıkhane aralığına alması ve proje bitiminde tekrar aynı yerlerine gelecekleri sözü verilen esnafın, Hamam Çimenine alınmamasına meyve ve sebzeciler tepki gösterdi.

Hamam Çimeninde farklı işler yapan dükkânların açılacağını ve pazarcı esnafının da olmadan kimsenin iş yapamayacağını belirten sebze ve meyveciler “Bize eski yerlerimizden ayrılırken proje tamamlanınca tekrar geri gelebileceğimizi söylediler. Ancak proje tamamlandığında bizim için yeni bir yer arayışı içinde olduklarını öğrendik. Bizler çocuk okutan zar zor ev geçindirebilen geliri kısıtlı esnafız. Belediye bizi mağdur etmesin. Hamam Çimeninde dükkânları bulunan kiracılarda bizlerin oraya gelmesini istiyor. Çünkü pazarcı esnafı olmazsa burada kimse iş yapamaz. Bu çok önemli bir mesele. Lütfen büyüklerimiz konuya titizlik göstersin” şeklinde konuştular.

Sebze ve meyveciler derneği başkanı Mustafa Kahraman ise “Akçaabat’ta bir avuç meyve sebze satan esnafımız var. Belediye bu insanlara yer aramak yerine, yeni yapılan yerde modern tezgâhlar yapıp sebze ve meyvecileri eski yerlerine göndererek sıkıntılarını gidermeli” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler