Akçaabatlı Bürokrata önemli görev

Akçaabatlı Bürokrata önemli görev

Akçaabatlı Bürokrata önemli görev

Akçaabatlı Bürokrata önemli görev

Akçaabatlı bürokratlarımızdan Mehmet Baş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Çalışma Genel Müdürü oldu.

 

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Saadettin Akyıl görevden alındı. Yerine, Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Akçaabatlı hemşerimiz Mehmet Baş getirildi.

 

MEHMET BAŞ KİMDİR?

Akçaabat’ta doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede, Kentleşme ve Çevre Sorunları alanında yüksek lisansını yaptı. Doktora çalışmasını, İstihdam Teşviklerinin Kadın ve Genç İstihdamına etkileri alanında yapmaktadır.

 

Memuriyet hayatında sırasıyla; Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünde Memur, Milletvekili Danışmanlığı, Bakan Danışmanlığı ve Havaalanı Müdürlüğü yapmıştır. 2011 yılından itibaren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü, Çevresel Etki Değerlendirme Genel Müdürlüğünde ÇED İzin ve Denetim Daire Başkanlığı, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğünde Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı yapmıştır. 2012 ile 2014 yılları arasında Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Genel Müdürlük görevini yürüttüğü süre içerisinde Karadeniz'in kirliliğe karşı korunmasında Karadeniz'e kıyısı olan ülkelere de Başkanlık yaptı. 2016 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığına atanan Mehmet Baş, 2017 yılından itibaren Çalışma Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdürmektedir.

 

İyi derecede İngilizce ve orta derecede Arapça bilen Baş, Evli ve 3 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Haberler