Akçaabat'ın İlçe Oluşu Her Yıl Kutlanacak

Akçaabat'ın İlçe Oluşu Her Yıl Kutlanacak

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in gerçekleştirdiği girişimler neticesinde, 28 Kasım 1886’da Akçaabat’ın ilçe oluşu, 2022 yılı itibari ile her yıl 28 Kasım’da törenle kutlanacak.

BAŞKAN OSMAN NURİ EKİM’DEN BİR İLK DAHA

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in gerçekleştirdiği girişimler neticesinde, 28 Kasım 1886’da Akçaabat’ın ilçe oluşu, 2022 yılı itibari ile her yıl 28 Kasım’da törenle kutlanacak.

Akçaabat’ı yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası tüm platformlarda daima ileriye taşımayı ve Akçaabat’ı markalaştırmayı hedefleyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Kaymakamlığı’na ‘Akçaabat’ın ilçe oluşunun ilçede yapılan kutlama programlarına dahil edilmesi.’ talebinde bulundu. Akçaabat Kaymakamlığınca uygun görülen bu talep doğrultusunda bu yıl ve bundan sonraki her yıl Akçaabat’ın ilçe oluşu 28 Kasım’da törenle kutlanacak.

AKÇAABAT’IN İLÇE OLUŞUNUN 136. YILI KUTLANACAK

Konu ile ilgili düşüncelerini paylaşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ Güzel ilçemiz Akçaabat’ımızı her platformda tüm özelliklerini öne çıkararak tanıtmaya gayret ediyoruz. Gönlümüzde Akçaabat sevdasıyla ve hizmet aşkıyla çıktığımız bu yolda şehrimizi daima en ileriye taşıyacak çalışmalarda ve girişimlerde bulunuyoruz.  Bu felsefe ile şehrimizin ilçe oluşunun yıl dönümünü her yıl kutlamak, toplumsal hafızalarda ve kültürel yapıda yer etmesini arzu ettik. Bu yıl 28 Kasım 2022 tarihinde Akçaabat’ımızın ilçe oluşunun 136. Yıl dönümü. Akçaabat Kaymakamlığı ile gerçekleştirdiğimiz yazışmalar neticesinde Mahalli Kuruluş Günleri adı altında olur aldık. Bu, şehrimiz için büyük dönüm noktalarından sadece bir tanesidir. Halka hizmet, Hakk’a hizmettir. Belediye olarak var gücümüzle, tüm azmimizle Akçaabat için Akçaabatlı hemşehrilerimiz için durmadan çalışacağız. 28 Kasım 2022 Pazartesi Günü, şehrimizin ilçe oluşunun 136. Yıl dönümünü törenle kutlayacağız. Şimdiden tüm Akçaabatlı hemşehrilerimizi kutlama programımıza davet ediyorum.” Dedi.

AKÇAABAT’IN İLÇE NİTELİĞİ KAZANMASININ TARİHİ SÜRECİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin düzenlediği 25-26 Mayıs 2005 tarihli Karadeniz Sempozyumu’na göre; 1461 Trabzon’un fethinden 1886 tarihine kadar geçen süre içindeki arşiv belgelerinde Akçaabat, Trabzon’a bağlı bir nahiye olarak görülmekle beraber bazen Vilayet-i Akçaabat bazen Kaza- Akçaabat şeklinde kaydedilmiştir. 28 Kasım 1886 tarihinde çıkan bir irade ile Akçaabat Nahiyesi kaymakamlığa dönüştürülmüştür. Akçaabat’ın kaza olması üzerine ilk olarak tayin edilen Kaymakam Katranca Eski Müdürü Mehmed Ali Efendi’dir.

Akçaabat Nahiyesinin kazaya dönüştürülmesi 12 yıllık bir süre içerisinde tamamlanmış ve 28 Kasım 1886 tarihinde kaza olmuştur.

1.jpg

2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler