Akçaabat'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı

Akçaabat'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı

Akçaabat’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 103. Yıldönümü ve İstiklal Marşının Kabulü Kutlandı.

Akçaabat’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 103. Yıldönümü ve İstiklal Marşının Kabulü Kutlandı.

Trabzon’un Akçaabat ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü törenle kutlandı. Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Kutlama törenine, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Akçaabat belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, daire amirleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının da konser verdiği törende konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünü büyük bir onur ile kutladıklarını belirterek, " Bugün Akçaabat’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıldönümü. Bu mutlu, bu onurlu gün hepimize kutlu olsun” dedi.

Başkan Ekim konuşmasında “Bundan tam 103 yıl önce; Akçaabat’ımızın kurtuluşuyla birlikte muhacirlikten dönmeye başlayan Akçaabatlılar; açlık, yokluk ve sefalet içindeydi ama kendi memleketlerine dönmenin haklı gururunu, onurunu yaşıyorlardı. Artık tüm zorluklar bu cennet vatan toprağında, birlik ve beraberlikle aşılacaktı. Bunu da atalarımız başarmıştır.  Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder M. Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere, şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan aziz şehitlerimizi, bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum.” Şeklinde konuştu.

İstiklal Marşı’nın kabulü canlandırıldı.

Kutlamalarda, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. Yılı dolayısıyla bir canlandırma gerçekleştirildi. Akçaabat Belediyesi tarafından hazırlanan ve TBMM’ni temsil eden sahnede, 1 Mart 1921'de İstiklal Marşı’nın Meclis Genel Kurulu’nda ilk kez okunması canlandırıldı.  

Törende planlanan hak oyunları gösterisi yakın zamanda meydana gelen terör olayında hayatını kaybeden 13 şehidimiz dolayısıyla iptal edildi ve folklor ekibi sahneye çıkarak Türk bayrağı açtı.

Kutlama programı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

FOTO GALERİ İÇİN ALTTAKİ FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ...

 

103. Kurtuluş Yılı

103. Kurtuluş Yılı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler