Akçaabat Sahil Park Etap Etap İlerliyor

Akçaabat Sahil Park Etap Etap İlerliyor

Akçaabat’ın simgesi haline gelen Sahil Park yenileme işi tüm hızıyla devam ediyor.

AKÇAABAT SAHİL PARK ETAP ETAP İLERLİYOR

Akçaabat’ın simgesi haline gelen Sahil Park yenileme işi tüm hızıyla devam ediyor.

Akçaabat Belediyesince bütüncül bir yaklaşımla ele alınan ve projelendirilen Akçaabat Sahil Parkı, daha modern ve fonksiyonel bir görüntüye kavuşuyor.

SAHİL PARKIMIZ NASIL OLACAK?

Akçaabatlıların ihtiyaç ve görüşleri dikkate alınarak yenilenen Sahil Parkta 1.Etap çalışmaları kapsamında gelinen noktada sulama sistemi yenilendi, elektrik altyapısı, kamera, kanalizasyon, doğalgaz sistemlerinin altyapıları ve sert zeminlerde modernizasyonlar yapıldı. Devam eden süreçte ise peyzaj çalışmaları, oyun grupları, oturma alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, dokuya ve mimariye uygun seyir terasları ve kafeteryalar, yöresel figür ve donatıların olduğu hatıra alanları, herkesin yararlanabileceği amfi tiyatro ve yöresel ürün satış reyonları oluşturulacak.

Akçaabat Sahil Parkının 1.Etabında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, konu ile ilgili görüşlerini şu cümlelerle ifade etti; “11 hektarlık alanı kapsayan Sahil Park Yenileme işinde ilk olarak mevcut marinanın bulunduğu yere kadar olan park kısmına kadar çalışmalar yapılıyor. Projeye esas olarak hızla devam eden çalışımalar sonuçlandığında Sahil Parkımız dört mevsim canlı ve vatandaşlarımızın aktif olarak kullanabileceği bir park olacak. Sahil Parkta gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız hızla ilerliyor. Biz de bu çalışmalar yerinde ve yakından takip ediyoruz. Yeşille mavinin kucaklaşma noktası; hemşehrilerimin denizle buluştuğu Sahil Parkımız, modern çağa uygun yüzüyle Akçaabat’a ve Akçaabatlılara hizmet edecek. Sahilimiz tamamlandığında Akçaabat’ımızın festivali başta olmak üzere birçok sanatsal ve kültürel faaliyetler burada yapılacak. Büyük organizasyonların yanında butik ve bölgesel sanat faaliyetleri için de yeni alanları burada ilçemize kazandırmış olacağız.  Akçaabat’ımıza, Akçaabat sevdalılarına, hemşehrilerimize söz verdik; yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi söz uçar; eser kalır. Akçaabat’ımıza ve Akçaabatlılarımıza şehrimizde hayata geçirdiğimiz eserlerimizle hizmet etmeye devam edeceğiz.”

whatsapp-image-2023-05-31-at-09-58-02-1.jpeg

whatsapp-image-2023-05-31-at-09-58-03-1.jpeg

whatsapp-image-2023-05-31-at-09-58-03.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler