Akçaabat İHH Suriye'yi ziyaret etti.

Akçaabat İHH Suriye'yi ziyaret etti.

Akçaabat İHH Suriye'yi ziyaret etti.

Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği 8-11 Aralık'ta “Rotamız İyilik Yükümüz İnsanlık” sloganıyla Suriye'yi ziyaret etti.

Aralarından Akçaabat İHH Başkanı Sami Üçüncü’nün de yer aldığı ziyarette Suriye'nin Afrin, Azez, Lazkiye ve İdlib bölgesini ziyaret ederek yardım ulaştırdılar

 “Çocuklara Kışlık Yardım Ulaştırdılar”

İHH ekibi Kış yardımı olarak çocuklara çorap, bot, çizme ve çeşitli kışlık malzemeler ulaştırdılar. “4 İnsani Yardım Tırını Bölgeye Ulaştırdılar” 10 Aralık İnsan Hakları Günü kapsamında İHH İnsani Yardım Vakfı toplamda 350 tırı bölgeye gönderdi. Trabzon İHH'da 3 tır un ve 1 tır patates yardımını bölgeye ulaştırdı. Trabzon İHH olarak bölgeye savaşın başından beri 86 tır gönderdi. 2020 yılı içerisinde 17. tırını yola çıkaran Trabzon ve Akçaabat  İHH, Akçaabat Belediyesine, Akçaabatlılar Vakfına ve hayırseverlere teşekkür etti.

“Suriye'ye Umut Aşıladılar” İHH İnsani Yardım Vakfı Kilis ve Hatay Lojistik Merkezleri'nden hareket eden ekipler, Afrin ve Azez'de mülteci kamplarını ziyaret ettiler. Suriyeli yetim çocukların barınacağı kalıcı eserlerini yerinde inceleyen ekipler hayırseverlerin yardımlarını bölgede ihtiyaç sahiplerine ulaştırdılar. Şehit Eren Bülbül Okulu'nu ziyaret eden ekipler eğitim gören 650 öğrenciyle buluştular. Sarmada bölgesinde kurban kesen ve dağıtımını sağlayan ekipler Atme Mülteci kampında Suriyeliler ile bir araya gelerek Mavi Marmara okulunu da yerinde gördüler. Vefa Köyü'nü de ziyaret eden yetkililer Trabzon İHH Kadın Kolları'nın da bir tanesinin yapımını üstlendiği 1536 Kalıcı Konut projesini de ziyaret ettiler. “Şehitlerimizin İsimlerini Yaşatıyorlar” Trabzon İHH'nın 260.000 TL ile bir yıllık eğitim masraflarını ve servis taşımacaılığını üstlendiği ve Lazkiye'de bulunan bölgenin tek eğitim kurumu olan ve Maçka'da PKK tarafından şehit edilen Eren Bülbül'ün isminin verildiği Şehit Eren Bülbül Okulu'nu ziyaret ederek eğitim gören öğrencilerle bir araya geldiler. Rahmet Köyü'nü de ziyaret eden yetkililer, Trabzonlu Adnan Demirtürk adının verildiği Adnan Demirtürk Lisesi'ni ziyaret ettiler. Şeref Şenocak Kütüphanesi'ni ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi eski Muhtarlar Daire Başkanı Ahmet Cevher dersliğini ve ziyaret ettiler. Trabzon Genç İHH tarafından üstlenilen proje kısa zamanda tamamlanıp hayata kazandırılmıştı. “Katkılarından Ötürü Herkese Teşekkür Ederiz” Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Sayın Zühtü Kalma, yaptığı açıklamada "İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Trabzon Milletvekillerimiz Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç ve Başkan Yardımcımız Sayın Selahaddin Çebi'ye katkılarından ötürü teşekkür ederiz. Yardımlarını esirgemeyen hayırseverlere teşekkür eden Kalma, yaklaşan kış şartlarını hatırlatarak, savaşın devam ettiği ve yardımların devam edeceğini söyledi. Bölgeye kalıcı eser, acil yardım ve insani yardım ulaştıran Trabzon İHH olarak ayni ve nakdi bağışlarınızı bekliyoruz. Bölgede en acil ihtiyacın ekmek olduğunu belirten Kalma, şu anda devam eden acil un çalışmasına herkesi davet etti.

akcaabat-ihh.jpgakcaabat-ihh-selam.jpgakcaabat-ihh-suriyede.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler