Akçaabat, Horonda Yine Önde

Akçaabat, Horonda Yine Önde

Trabzon’da il düzeyinde Halkoyunları Yarışması yapıldı.

AKÇAABAT, HORONDA YİNE ÖNDE

Trabzon’da il düzeyinde Halkoyunları Yarışması yapıldı.

Halkoyunları İl Birinciliği Yarışmasına Akçaabat Belediyesi Spor Kulübü dört ekiple, Akçaabat Folklor Spor Kulübü ise iki ekiple katıldı.

Horonun ayak seslerinin yükseldiği, coşkunun, eğlencenin ve heyecanın doruklarda yaşandığı Halkoyunları Yarışmasında Akçaabat Belediyesi Spor Kulübü büyükler kategorisinde birinci oldu. Akçaabat Belediyesi Spor Kulübü Halkoyunları yarışmasında minikler ve yıldızlar kategorilerinde üçüncü olurken Akçaabat Folklor Spor Kulübü minikler kategorisinde ikinci ve yıldızlar kategorisinde üçüncülüğü elde etti.

Konu ile ilgili düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzon Halkoyunları İl Birinciliği yarışmasına katılan tüm ekiplere ve yarışmanın organizesinde emeği geçenlere teşekkür ederek “Horon, Akçaabat’ımızın vazgeçilmezidir; yaşam biçimidir, yaşam tarzıdır; kültürüdür. Bizler sevincimizi horonla anlatırız, birlik ve beraberliğimizi horonla yansıtırız. Bizim için en değerli kültürel varlıklarımızdandır horon. Şehrimiz de halkoyunlarının kaynaşma merkezi horonun başkentidir. Bu sebeple horonun alt yapısını güçlendirmek, horonu en doğru şekliyle gelecek nesillere taşımak, aktarmak ve öğretmek için horon kurslarımız yıl boyunca devam etmektedir. Akçaabat Belediyesi olarak sanat ve spora olan desteğimiz her zaman devam edecektir. Trabzon Halkoyunları Yarışmasında dereceye giren ekipleri tebrik ediyorum.” Dedi.

7.jpg

5.jpg

3.jpg

1.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler