Akçaabat dolmuş olayını tartışıyor

Akçaabat dolmuş olayını tartışıyor

Akçaabat dolmuş olayını tartışıyor

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde 27 yaşındaki bir genç kızı, çeşitli bahanelerle bir süre arabadan indirmeyen dolmuş şoförü ile ilgili geniş çaplı araştırma başlatıldı.

Akçaabat Emniyet Müdürlüğü’ne başvuran E.S.’nin ifadesi ile ortaya çıkan olaya Akçaabat Şoförler Odası ve dolmuşun bağlı olduğu Sınırlı Sorumlu Akçaabat Trabzon Minibüs İşletmeciliği Kooperatifi de dâhil oldu.

Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk, oda olarak böyle sorunların önüne ‘yetki sorunu’ nedeniyle geçemediklerini belirterek şunları söyledi: “Araç sahibinin şoför olarak çalıştırdığı kişinin bu işi yaptığı iddia ediliyor. Kendisi ile konuştuk ve kendisinin bu şoförü bir daha çalıştırmamasını istedik. Emniyet konuyla ilgili soruşturma başlattı ama biz oda olarak böyle durumların önüne geçebilmek için yetki yok. Eğitim ise biz eğitim veriyoruz ama ticaret kanununda bize bir yetki verilmiyor. Adam istediği gibi arabasında istediği şoförü çalıştırıyor. Biz tavsiye olarak ‘bu şoförü çalıştırma’ diyebiliyoruz ancak. Bizim elimizde bunu engelleyebilecek bir yetki yok.”

Dolmuşun bağlı olduğu durağın kooperatif başkanı Abdullah Sevim ise, emniyetten iki tarafın da ifadelerini öğrendiğini ve duruma el koyduklarını kaydederek, “Konu adli mercilere taşındı. Biz de durak yönetimi olarak konuyla ilgili bir araştırma başlattık ve o şoförü uzaklaştıracağız. Biz vatandaşımızın güvenli seyahat etmesinden yanayız. Şoför de ifadesinde iyi niyetle evinin oraya bıraktığını iddia ediyor. Öyle bile olsa güzergahın dışına çıkmıştır. Biz durak olarak yetkimiz çerçevesinde bunun cezasını vereceğiz. Henüz resmi bir karar almadık ama ben şunu söyleyeyim, o kişi artık bizim durağımızda araç süremez. Ama mahkemede aklanır gelir de suçsuzluğu kanıtlanırsa ancak o zaman olabilir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler