Akçaabat Belediyesi'nden İstiklal Marşı Çalıştayı

Akçaabat Belediyesi'nden İstiklal Marşı Çalıştayı

Akçaabat Belediyesi'nden İstiklal Marşı Çalıştayı

İSTİKLAL MARŞI YILI RESİM ÇALIŞTAYI

2021 yılının  "İstiklal Marşı Yılı" olmasını içeren düzenlemeyle, yıl boyunca bütün kamu kurum ve kuruluşları tarafından İstiklal Marşı'nın anlamını ve Milli Mücadele'nin önemini anlatmak amacıyla etkinlikler düzenlenecektir.

Bu sebeple, Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce 19.04.2021 – 01.05.2021 tarihleri arasında İstiklal Marşı Yılı Resim Çalıştayı gerçekleştirilecektir. Ülkemizin Antalya, İstanbul, Ankara, Bursa, Samsun ve Trabzon illerinden 20 sanatçı, katılacağı bu çalıştayda yorumlarını resimlere ve heykellere aktaracaktır.

Pandemi nedeniyle de, sanatçıların kendi atölye ortamında üretecek oldukları eserler, düzenlenecek sergiler ile anılacaktır.

Gerçekleştirilecek çalıştay ile açıklamalarda bulunan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri EKİM, " Milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşı'mızın kabul edilişinin 100. Yılı. 2021 yılının İstiklal Marşı yılı olarak kabul edilerek, Milli Mücadele'nin ruhunu ve kararlılığını yansıtan o büyük mücadelenin önemine dikkat çekmek için resim çalıştayı düzenliyoruz. Ülkemizin çeşitli illerinden sanatçılarımız, pandemi dolayısıyla bulundukları yerlerde eserlerini üretecekler ve ortaya çıkacak eserlerimizi de sergiler ile vatandaşlarımızla buluşturacağız. Bu vesile ile çalıştayımıza katılacak sanatçılarımıza desteklerinden ötürü teşekkür ederim." şeklinde konuştu.    

Çalıştaya katılacak sanatçılar; Ceyhan MURATHANOĞLU, Raif KALYONCU, Ekrem KUTLU, Kenan DEMİR, Yasemin KALYONCU, Şakir ŞEYHOĞLU, Kadir ŞİŞGİNOĞLU, Bilal YAZICI, Serdar YILMAZ, S. Suphi ERTUĞRUL, İrfan BİLGİN, Erkin KESKİN, Kemal TOPÇU, Gülay BİRBEN, Birsen ÇEKEN, Gültekin AKENGİN, Durmuş Ali AKÇA, Hüseyin ELMAS, Rauf TUNCER ve Turhan EKİCİ

stiklal-marsi-yili-resim-calistayi-haber-fotograf.jpg

whatsapp-image-2021-03-23-at-13-57.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler