Akçaabat Belediye Meclisi'nde Gergin Anlar

Akçaabat Belediye Meclisi'nde Gergin Anlar

Akçaabat Belediye Meclisi Mart ayı toplantıları başladı. Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim başkanlığında gerçekleşen toplantıya meclis üyeleri ve daire amirleri katıldı.

Meclis Üyeleri Tam Kadro

Yoklama ile başlayan mecliste meclis üyelerinin tam kadro katılması dikkat çekti. Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, tüm üyelerin mecliste hazır bulunmasının tarihi bir an olduğunu belirterek “Bugün meclis üyelerimiz tam kadro burada.  Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Çöp İçin Esnafa Uyarı.

Akçaabat genelinde yer altı çöp konternerleri yerleştirildiğini anımsatan Osman Nuri Ekim, esnaflardan çöplerini yer altı çöp konteynerlerine atmalarını istedi. Başkan Ekim “Esnafımzıdan rica ediyorum. Çöp konterneri esnafımıza em uzak olan 100 metre. Buralara  çöplerimizi getirip atmalarını istiyoruz. Buna dikkat etmemiz lazım” dedi.

Doğalgaz Yeniden Başlıyor.

Meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat’ta doğalgaz çalışmalarının yeniden başlamasını beklediklerini belirtti. Başkan Ekim “ Müteahhit sözleşmeyi imzaladı ve şantiye şefini atadı.  Sabah müteahhit ile bizzat görüştüm ve en kısa sürede yeniden başlayacağını söyledi. Öncelikle mevcut projemizi tamamlanacak. Daha sonra yeni proje için uğraşacağız. Anormal bir durum olmaz ise bir iki hafta içerisinde çalışmaların başlanılması bekleniyor” dedi.

İyi Parti Grup Başkan vekili Erol Gedikli Akçaabat genelinde Helim Topal sokak olmak üzere doğalgaz sonrasında bozulan yolların ne zaman yapılacağını sordu. Başkan Osman Nuri Ekim “Helim Topal ve  Yapı Kredi Bankası arkasındaki sokakların yapılması için ihlale yaptık. Müteahhitin kısa sürede buralarda çalışma yapmasını bekliyoruz” dedi.

İyi Parti Meclis Üyesi Aslan Güner, Akcami yanında yapılan Fatih Parkı’nda yapılan çalışmanın Akçaabat gerçekleriyle uyuşmadığını söyledi. Güner “Fatih Parkı’nda bir düzenleme yapıldı ve burada bir yaya aksı dikkate alınarak düzenlendiği söylenmişti. Ama yapılan imalatta tam yaya aksının üzerine 10 adet oturak gibi bir şey kondu. Bu yaya aksının üzerine konulması Akçaabat gerçekleri ile çelişti diye düşünüyorum.  Ayrıca genişletilen kaldırımların üzerine konulan beton blokların engelli yaya yolunu da kapattı. Ayrıca bu arada yapılan büfelerin Akcami siluetini bozduğunu düşünüyorum” dedi.

Güner’in  2014 yılı öncesinde alınan otopark paraları ne oldu diye sorunca mecliste, Güner ile Başkan Ekim arasında gerginlik yaşandı. Başkan Ekim “Gerçekleri konuşalım. Daire sahipleri otopark ücreti olarak ne kadar para verdiniz. Daire başı bin lira veya 2 bin lira verildi. Toplanan 500 bin lira gibi bir rakamdır. Bu parayla otopark yapma şansınız var mı. Şehrin içerisindeki otopark sorunu bir sorundur. İnsanların otoparklarda parklanma ilgili bir sorunu var. Bunu kabul ediyoruz. Bunu çözmek için de çareler arıyoruz. Kaynağımız belli harcayacağımız yer de belli. Bunu hiçbir şekilde başka bir yere de harcamıyoruz. Benim dönemimde otopark ücreti olarak alınan paralar birikiyor ve hiçbir yere harcanmıyor” dedi.

 

Tüncay Demirci  “Yine Teşekkür Ediyorum”

CHP Meclis Üyesi Tuncay Demirci söz alarak başkan Osman Nuri Ekim’e teşekkür etti. Demirci “Başkanım öncelikle size bir teşekkür ile başlamak istiyorum . Milli Eğitim eski binasını yıkıp derenin üzerini açtığınız için size teşekkür ediyorum.  Aynı hassasiyeti yıkılan hastane yerinde de bekliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler