Akçaabat Adliyesi Kapanıyor mu?

Akçaabat Adliyesi Kapanıyor mu?

Uzun süreden beri arsa bulunamayan Akçaabat Adliyesi kapanma ile karşı karşıya.

Akçaabat Adliyesi’nin içerisinde bulunduğu elverişsiz çalışma ortamından kurtulup iş yoğunluğuna uygun bir çalışma mekânı oluşturulması için yaklaşık olarak iki yıldır sürdürülen yer arama çalışmalarından bir türlü olumlu netice alınamaması Adliye’nin Trabzon’a taşınması seçeneğini gündeme getirdi.

Arsa alımı için geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 2 milyon lira kaynak ayıran Adalet Bakanlığı’nın yanı sıra siyasilerin de gösterdiği çabaya rağmen bulunan arsaların sahiplerinin bu fiyata ikna edilememesi koridorları oda yapan ve tavan arasında bile çalışma mekânı oluşturan Akçaabat Adliyesi’nin Trabzon’a taşınmasını birinci tercih haline getirdi.

İlçemizdeki adlî makamların mevcut şartları özetleyen ve taşınma konusu da dahil olmak ü-zere şatları elverişli hale getirecek her türlü uygulamanın yapılmasını isteyen bir yazıyı Adalet Bakanlığı’na gönderdiği öğrenildi. Bu arada da arsa alımına alternatif olarak Akçaabat Devlet Hastanesi’nin mevcut binasının Adliye olarak tahsisini de gündeme getirildiği belirtildi.

Yazıda, yeni binasının yapım çalışması devam eden hastanenin bu binaya tümüyle taşınıp taşınmayacağının belli olmamasının da bu ihtimali zayıflattığı vurgulandı.

Akçaabat Adliye binası hatırlanacağı üzere tekel tarafından cüzi bir bedelle Akçaabat Belediyesine devredilmiş ve belediye de bu binayı Adalet Bakanlığı'na satmıştı.

 

ÇATI ARASINDA ADALET…

 

Bakanlığa yazılan ayazıda, Akçaabat Adliye binasının elverişsiz bir ortamda adliye hizmetlerini vermeye çalıştığı dile getirilirken, çatı aralarında hizmte vermek zorunda kalındığı ve koridorların duvarlar ile örülerek oda yapıldığı ifade edilirken, binada sadece Akçaabat değil, Düzköy ilçesine ait adliye hizmetlerinin bu binada verildiği ve iş yoğunluğunun en üst seviyede olduğu bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler