Ak Parti'nin Tavrı Ne?

Ak Parti'nin Tavrı Ne?

AK Parti Sendikalara Karşı Mesafeli Mi?

 

 

 

Geçen haftasonu Trabzon’da Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası’nın (Sağlık-İş) Trabzon Şube kongresi yapıldı. İktidara yakınlığı ile bilinen sendikanın kongresine AK Parti Trabzon İl Teşkilatı’ndan hiçbir temsilcinin katılmaması, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Volkan Canalioğlu’nun da isminin anons edilmemesine tepki koyarak salondan erken ayrılması dikkat çekti.

 

Aksular Otel’de gerçekleştirilen kongreye, Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu’nun yanı sıra Adana, Urfa, Diyarbakır, Samsun, İstanbul, Kadıköy ve Ankara Şube Başkanları ile çok sayıda temsilci katıldı. Yapılan seçimde Trabzon Şube Başkanlığı’na 3. kez Osman Çavuş getirildi.

 

3. kez Trabzon Şube Başkanlığı’na seçilen ve aynı zamanda AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı olan Osman Çavuş’un aday olduğu kongreye, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı’ndan hiçbir temsilci katılmazken, bu durum İl Yönetimi’nin sendikalara karşı mesafeli davrandığı şeklinde değerlendirildi. Bu davranışın Genel Merkez’in bir kararı mı, yoksa İl Yönetimi’nin bir tasarrufu mu olduğu ise bilinmiyor.

 

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Trabzon Sağlık-İş Şube Başkanı Osman Çavuş, AK Parti İl Yönetimi’nin bu davranışı hakkında yorum yapmazken, kongreye katılan CHP İl Başkanı Volkan Canalioğlu’nu sendika yönetimi olarak ziyaret edeceklerini ifade etmekle yetindi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler