AK Parti'de Meclis Toplandı

AK Parti'de Meclis Toplandı

AK Parti Akçaabat İlçe Danışma Toplantısı gerçekleştirildi.

www.akcaabathaber.com

AK Parti Akçaabat İlçe Danışma Toplantısı gerçekleştirildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat İlçe Teşkilâtı’nın Aralık  Ayı Danışma Meclisi Toplantısı parti binasındaki Mustafa Cumur Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Trabzon milletvekili Adnan Günnar, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İl Başkan Yardımcısı Uğur Aydın, ilçe eski başkanı Osman Çavuş, meclis üyeleri, mahalle başkanları, partinin kadın ve gençlik kolları üyeleri ve partililer katıldı.

danismameclisi1.jpg

Toplantıyı yönetmek üzere oluşturulan divana; Kadın Kolları başkanı Melike Turhan, Deniz Bayram, Hüseyin Altıntepe, Selahattin Saralı ve Talat Çakmak getirildi.

Açılış konuşmasını İlçe Başkan Yardımcısı Erhan Nadir’in yaptığı toplantıda, Nadir, Akçaabat halkına teşekkür ederek”  1 Kasım seçimlerinde Akçaabat AK Partiye güven oyu verdi. Tüm halkımıza teşekkür ederim. Birlik ve beraberlik içinde ilçemiz için çalışacağız” dedi.

danismameclisi3.jpg

Toplantıdaki konuşmasında Akçaabat Belediyesi’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına değinen Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen,  Akçaabat Belediyesinin ve Büyük şehir belediyesinin planlı bir şekilde çalıştığını belirterek ,  “Akçaabat’ın geçmişte 104 köyü, merkezdeki mahalleleri ve beldeleri vardı. Bütün bunları topladığınız zaman 120 civarında yapıyordu. Bunları sıradan geçmek öyle kolay değildi. Bunun için çalışıyoruz. Önümüzdeki seneyi de şimdiden planlıyoruz. Önümüzdeki günlerde de muhtarlarımızla toplantılar yapacağız. Yani şunu göz önünde bulunduracağız, biz buraların hepsini yapamayız, bunu hepimizin bilmesi lazım. Gerçekçi olmamız lazım. Nereleri asfalt yapacağız, nerelerin beton olması lazım, bunlara bakacağız. Ama öncelikle yolları standart hale getireceğiz. Kanal alanlarını açıp, sularını bir tarafa verip, insanların çamurdan kurtulmasını sağlamaya çalışacağız. Çalışma prensibimiz bu. İmkanlarımız ölçüsünde asfaltımızı betonumuzu yapacağız. Hem ilçe olarak hem büyük şehir olarak birlikte çalışacağız.” Dedi.

Konuşmasında turizme de değinen Başkan Türkmen, “Akçaabat turizm şehri.  Kısa vadede işsizliğe çare olabilecek ve bize gelir sağlayabilecek en önemli sektör turizm sektörüdür. Herkes Karadeniz’i, Trabzon’u dışarıdan seyrediyor. Uzungöl’ü, dağlarımızı, yaylalarımızı seyrediyorlar. Can atıyorlar buralara gelmeye. Ancak, biz hazır mıyız? Değiliz. Şimdi bunun için turizm önemli. Bizimde bir takım turizm projelerimiz var. Tarihi eserlerin onarımında, turistik yerlerin onarımında, şehrin turizme göre düzenlenmesi açısından, lokantalar bakımından diğer belediyelere oranla bu işe en erken başlamış belediyeyiz. Özellikle lokantalar bakımından o kadar önemliyiz ki şu sahildeki lokantalar hiçbir yerde yok.  Bir anda lokantalarda 5 bin kişi 6 bin kişi yemek yiyebiliyor. Türkiye de bu kadar lokantanın bir arada olduğu başka bir yer yok. Akçaabat’ın turizme böyle bir ayağı var işte. Orta mahalle’yi restore ettik. Şimdi  3 tane tesisin 2 si açıldı 3.sü de açılmak üzere. Hem konaklama hem yeme içme. İnşallah önümüzdeki yaz Orta mahalle cıvıl cıvıl olacak. Öyle istiyoruz. Bizim için dağ turizmi de çok önemli. Biz Akçatepe’de bir tesis yaptık. Kendi imkanlarımızla, hiç bir yerden bir kuruş borç almadan bu tesisleri yaptık. Ancak büyükşehirden dolayı ekonomik olarak bir sıkıntımız var. Beldelerden bize borçlar intikal etti. Bunları da çözmeye çalışıyoruz. İnşallah bu işi de halledeceğiz. Ama bu dağ turizminin yakasını bırakacak değiliz, devam edeceğiz. İnşallah, milletvekillerimizin ve bakanımızın desteği ile turizmde büyük işler yapacağız.Biz hemen o Akçatepenin yanında oraya gitmeden 200 metre mesafede 17 dönüm yer aldık. Üzerinde proje hazırladık. 100 odalı bir dağ evi projesi. Çok güzel bir proje ve şimdi ona müşteri arıyoruz. Artık yapacak gücümüz çok yok öncelikle müşteri arıyoruz.” Dedi.

danismameclisi2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler