Ağrı'da Okul Donattılar

Ağrı'da Okul Donattılar

Trabzon'dan bir grup gönüllü eğitimci, Ağrı'daki bir köy ilköğretim okulunu ''tepeden tırnağa donatmak'' için malzeme yüklü iki araçla Ağrı'ya gitti.

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde bir grup gönüllü eğitimci, Ağrı'daki bir köy ilköğretim okulunu ''tepeden tırnağa donatmak'' için malzeme yüklü iki araçla Ağrı'ya gitti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ağrı'nın merkez köylerinden Çamurlu'da bulunan 95 öğrenci mevcutlu Çamurlu İlköğretim Okulu'na ana sınıfı öğretmeni olarak tayini çıkan Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse'nin kızı aracılığıyla okulun birçok eksiği bulunduğunu öğrenen Akçaabatlı bir grup eğitimci, okulu yenilemek için karar aldı. 

Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilçedeki Yaylacık Gençlik Merkezi'nce organize edilen ve ''Akçaabat'tan Ağrı'ya Dost Eli'' olarak adlandırılan organizasyonla, Akçaabat'ın çeşitli okullarındaki öğrencilerden ve ilçe esnafından, Ağrı'ya götürülebilecek birçok malzeme toplandı. 

Okulun başta içme suyu tesisatı, boyası, ana sınıfının döşenmesi, Atatürk büstünün yenilenmesi, voleybol ve futbol sahası, tuvaleti gibi birçok eksiğini gidermeyi amaçlayan 17 kişilik grup, ayrıca öğrencilerin ve bazı ihtiyaçlı köy halkının giysi ve gıda gibi eksiklerini karşılamak için topladığı malzemeleri, kiralanan bir kamyonet ve minibüsle Ağrı'ya hareket etti.
    
     -''İKİ KÜLTÜR BİRBİRİYLE KAYNAŞACAK''- 
     
Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının iki farklı kültürü birbirine tanıtmak olduğunu belirterek, ''İlçemizin folklorunu, köftesini, insanını, duygusunu Ağrı insanına aktarmayı, Ağrılıların kültürünü ve yaşam biçimini de oraya gidecek grubumuzun öğrenmesini amaçlıyoruz'' dedi.

Küçük bir kıvılcımla başlayan ve daha sonra öğretmen ve öğrencilerin önerileriyle proje aşamasına gelen bu organizasyonla Çamurlu'daki yoksul ve ihtiyaçlı öğrencilere hizmet taşımayı, okulun fiziki yapısını daha modern hale getirmeyi kendilerine şiar edindiklerini anlatan Köse, şöyle devam etti: 

''Projede görev alan özellikle teknik lise branş öğretmenleri, okula su getirecek. Atatürk köşesi yenilenecek, ana sınıfı ve okulun iç dizaynı modern hale getirecek. Ayrıca köydeki 12 yoksul vatandaşa giysi ve yiyecek yardımı yapacağız. Müftülüğün gönderdiği Kuran-ı Kerim'leri köy camisinde cemaate dağıtacağız. Ayrıca Trabzonspor ve Akçaabat Sebatspor formasını oradaki çocuklara hediye edeceğiz.'' 

Köse, iyi niyet, hoşgörü ve sevgi ortamı oluşturmanın temel felsefeleri olduğunun altını çizerek, planlamaları dahilinde istek olursa Ağrılı 20 öğrenciyi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Akçaabat'ta ağırlayacaklarını söyledi.
    
     -HER ÖĞRENCİYE AKÇAABATLI ARKADAŞLARINDAN BİR MEKTUP- 
     
 Bu arada, Akçaabat'taki bazı eğitim kurumlarının minik öğrencileri de Çamurlu İlköğretim Okulu'nda okuyan arkadaşlarına birer mektup gönderdi. 

Grup üyelerine teslim edilen mektuplarda öğrenciler, isimlerini dahi bilmedikleri öğrencilere iyi dileklerini aktardılar. 

Yardım için Ağrı'ya giden grubun, bu kentte kalacağı 2 günde tüm planlanan işleri yapacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler