Ağır hasta sayısı düşmüyor

Ağır hasta sayısı düşmüyor

Ağır hasta sayısı düşmüyor

Ağır hasta sayısı düşmüyor, vaka sayısı halen 1000’in üzerinde…

Pandemi süreci ilçemizde her yönüyle kendini hissettirirken çemberin iyice daraldığını, her ailede neredeyse 3-5 pozitif vaka oluşuyla anlamak mümkün. Vakalar yüksek mahallelerimizde de sıklıkla görülmeye başladı. Ağır hasta sayısı bir türlü düşmezken toplam vaka sayısının da halen 1000’in üzerinde olması pandeminin kış ayları için ürkütücü tablo olarak karşımızda duruyor.

 

Kurallara sıkı uyum şart

2 bine yaklaşarak pik yapan ilçemizdeki pozitif vaka ve kovid-19 hasta sayısı toplamı, alınan tedbirlerin de olumlu katkısıyla bin 150’ye kadar gerilerken, yetkililer kurallara sıkı sıkıya uyumun artarak devam etmemesi halinde ise daha önce olduğu gibi birkaç günde rakamın tekrar yükseleceğinin bilinmesini istedi.

 

Ağır hasta sayısı düşmüyor

Toplam rakamda yaşanan olumlu gelişmenin resmin tamamına yansıdığını söylemek ise mümkün değil. En kayda değer kriterin ağır hasta sayısındaki düşüşün olacağı dile getirilirken, sağlık sisteminin rahatlaması için tedbirleri kış dönemi süresince tam disiplin içerisinde devam ettirmenin şart olduğu vurgulandı.

 

Yatan hasta sayısı ürkütüyor

Öte yandan Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde yatan hasta sayısında değişen bir şey yok. Taburcu edilen kovid-19 hastasının yerine yenileri ekleniyor ve rakam geçtiğimiz hafta 90 ila 100 aralığında sabit kaldı. Gazetemiz baskıya girdiği esnada yatan hasta sayısının 95 olduğu kaydedildi.

 

Sigara yasağına uyum önemli

Diğer taraftan maske kuralına riayetin yüzde 100’e yaklaştığı ilçemizde en büyük sorun ise halka açık alanlarda yasaklandıktan sonra adeta daha da artan sigara içilmesinde. Park bahçe, karşılıklı kaldırım sohbeti, yollarda volta atarak, dükkân önlerinde gelen geçeni etki altında bırakarak sigara içilmesinin bir türlü önüne geçilemediğinin gözlendiği ilçemizde kolluk kuvvetlerinin duyarlılığını daha da arttırarak gerekirse devriye görevi yürütmesi istendi.

 

Adacık’ta karantina sürüyor

Öte yandan vaka sayılarının fazlalığı nedeniyle geçtiğimiz hafta karantinaya alınan Adacık’a giriş ve çıkış yasağı uygulaması devam ediyor. Karantina bölgesinin yakınına kadar giden AK Parti İlçe Başkanı Ahmet hüseyin Altıntepe ve yönetici arkadaşları, karantina bölgesine her türlü gıda, ilaç ve malzeme desteğinin ekiplerce aksatılmadan iletildiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler