AGD'den Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi Programı Yapıldı

AGD'den Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi Programı Yapıldı

Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD) tüm Türkiye’de ve ilçemiz Akçaabat’ta düzenlediği Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programı 31 Aralık Pazar akşamı Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde yapıldı.

Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD) tüm Türkiye’de ve ilçemiz Akçaabat’ta düzenlediği Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programı 31 Aralık Pazar akşamı Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde yapıldı. Hafız Yusuf Aslan’ın okuduğu aşr-ı şerif ile başlayan program sinevizyon gösterileri, şiir dinletileri, çocuk ilahi korosu ile devam etti. Gecede ayrıca Düzköy Mevlana Camii imam hatibi Mustafa Kandemir de dinleyicilere Kur’an ziyafeti sundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise D.İ.B. İhtisas Merkezi öğretim görevlisi Hikmet Karaca yaptı. Eğitimci Eyüp Habbani Gazze’yle ilgili okuduğu şiirle dinleyicilerin duygularına tercüman oldu.

Programın sonunda Siyer-İ Nebi liseler arası kitap okuma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Dereceye girenler ve okullar şu şekilde:

1. Gülhanım Akpınar-Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi

2. Mehmet Akif Öztürk-17 Şubat Anadolu Lisesi

3. Damlanur Kanberoğlu-Akçaabat Anadolu Lisesi

Programın son kısmında aramıza katılan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmene Hizmet Daire Başkanı Bekir Şirin de okuduğu “kime emanet” isimli şiirle dinleyicilerde hoş bir sada bıraktı.

Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi programına yoğun ilgi gösteren tüm Akçaabatlılara, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür ederiz. Programın hazırlanmasında emeği geçenlere, içeriği zenginleştirmemize katkı sağlayan tüm dostlara, Akçaabat Belediyesi’ne, özverili çalışmalarından dolayı hanım komisyonumuza da müteşekkiriz. Bu gece vesilesiyle başta Filistin olmak üzere gönül coğrafyamızın kanayan yaralarının iyileşmesi adına birlik beraberlik içinde hareket edilerek manevi değerlerimizden güç alarak fetih şuuru, azmi ve heyecanının yeniden tesis edilmesini temenni ediyoruz.

whatsapp-image-2023-12-31-at-21-40-44.jpg

whatsapp-image-2023-12-31-at-22-22-12.jpg

whatsapp-image-2023-12-31-at-22-34-15-1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler