Aday Belirleme Süreci Devam Ediyor

Aday Belirleme Süreci Devam Ediyor

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanlığı için flaş iddia! Murat Zorluoğlu olmazsa işte gündemdeki isim!

 

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde tüm Türkiye gibi Trabzon’da da Büyükşehir Belediye Başkan adayları belirleme süreci devam ediyor.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde, Trabzon'da siyasi partilerin aday belirleme süreçleri hız kazanmış durumda. İYİ Parti haricinde bir partide kesinleşmiş bir aday belirleme durumu söz konusu değilken, tüm gözler iktidar partisi AK Parti'ye çevrilmiş durumda.

 

AK Parti'nin geleneksel süreci gereği, ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklayacak, ardından ilçe belediye başkan adaylarını belirleyerek süreci tamamlayacak. Ankara kulislerinde dillendirilen iddialarda, mevcut Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun durumu belirsizliğini korurken, alternatif olarak Adnan Günnar'ın ismi ön plana çıkıyor. Günnar, AK Parti MKYK üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürüyor.

Ayrıca, AK Parti genel merkezinin, vatandaşları telefonla arayarak birçok isim hakkında bir yoklama yapacağı bilgisi de gündemde. Bu tür yoklamaların ne derece etkili olacağı bilinmese de, son kararın AK Parti genel merkezi tarafından verileceği açık. Sürecin zaman açısından kritik bir eşikte olduğu ve son gelişmelerin beklenmekte olduğu belirtiliyor.

Kaynak:Haber61

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Haberler