Acele Kamulaştırma Yapılacak

Acele Kamulaştırma Yapılacak

1 Mayıs 2023 tarihinde temeli atılan Güney Çevre Yolu’nun Akçaabat Geçişi projesi kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılacak.

GÜNEY ÇEVRE YOLUNUN AKÇAABAT GEÇİŞİ ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI YAYIMLANDI

1 Mayıs 2023 tarihinde temeli atılan Güney Çevre Yolu’nun Akçaabat Geçişi projesi kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılacak.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı ise Resmi Gazetede yayımlandı. Bu karara göre 43 kilometrelik uzunlukta olacak olan Trabzon Güney Çevre Yolu Akçaabat Geçişi (Darıca-Yıldızlı Mahalleleri Arası) Yolu Projesi kapsamında Özmersin, Akçakale, Salacık, Yeniköy, Darıca, Kavaklı, Çolaklı, Nefsipulathane, Osmanbaba, Söğütlü ve Yıldızlı Mahalleleri sınırları içerisinde söz konusu proje güzergahına rastlayan kesimde araziye girilerek yol yapım çalışmalarının yürütülebilmesi amacıyla ihtiyaç duyulan taşınmazlar ile üzerlerindeki müştemilat Karayolları Genel Müdürlüğünce acele kamulaştırılacak.

AKÇAABAT’IMIZA HAYIRLI OLSUN

Güney Çevre Yolu’nun Akçaabat Geçişi ile ilgili Karayolları Genel Müdürlüğünce acele kamulaştırma kararının; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazetede yayınlanması ile ilgili konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ Güney Çevre Yolu; Akçaabat’ımız, Trabzon’umuz ve bölgemiz için kesintisi ulaşımın sağlanacağı çok büyük ve önemli bir projedir. Toplamda 43 kilometre uzunluğunda olacak olan bu yolun Akçaabat Geçişi için ilk adım; 1 Mayıs 2023 tarihinde Bakanlarımızın, milletvekillerimizin, AK Parti İl Başkanımızın, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımızın, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanımızın ve daha pek çok protokolün katılımlarıyla görkemli bir şekilde atılmıştı. Bu mega projenin hızla yapılması ve nihayetlendirilip kullanıma açılması için gereken acele kamulaştırma kararını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan onayladı ve Resmi gazetede yayımlandı. Akçaabat’ımıza hayırlı uğurlu olsun; şehrimize bölgemize hayırlı uğurlu olsun. Güney Çevre Yolu projesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, AK Parti Trabzon İl Başkanımız Sezgin Mumcu’ya Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’na, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanımız Ahmet Hüseyin Altıntepe’ye ve emeği geçen herkese şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyor; şükranlarımı sunuyorum.” Dedi

trabzon-guney-cevre-yolu.jpeg

guney-cevre-yolu.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler