95 Yaşında Hayata Veda Etti

95 Yaşında Hayata Veda Etti

Akçaabat Demirkapı Köyünden Şerif BİRİNCİ 95 Yaşında Vefat Etti..

Akçaabat Demirkapı Köyünün sevilen Bilge İnsanı, Trabzon Merkez Pazarkapı Mahallesi İmam Hatibi Hasan BİRİNCİ’nin Babası, Bir Asırlık Ömre Sahip Hacı Şerif BİRİNCİ; Dün Hakk’ın Rahmetine Kavuştuğundan, Cenazesi Bugün(28 Şubat 2010 Pazar Günü) Demirkapı Köyü Melan Mahallesinde Öğle Namazının Akabinde Aynı Yerde Kılınan Cenaze Namazından Sonra Dualarla Hakk’a Uğurlandı.

 Akçaabat İlçesi, Demirkapı Köyünün sevilen Bilge İnsanı, Trabzon Merkez Pazarkapı Mahallesi İmam Hatibi Hasan BİRİNCİ’nin babası, Hacı Şerif BİRİNCİ(95), bir Asırlık ömre ramak kala 27 Şubat 2010 Cuma Günü Hakkın Rahmetine kavuştuğundan, cenazesi bugün(28 Şubat 2010 Pazar Günü) Demirkapı Köyü Melan Mahallesinde inşa edilmekte olan Yeni Cami’de eda edilen öğle namazının akabinde, aynı yerde kılınan cenaze namazından sonra dualarla Hakk’ın rahmetine uğurlandı.

Cenaze namazından önce helallik, Doğanköy Beldesi halkından olup Demirkapı Köyünde imamlık yapan Ali Kemal ALTUNTAŞ tarafından alındı. Kalabalık bir cemaatin katılımı ile cenaze namazı merhum Şerif BİRİNCİ Dedenin oğlu, Trabzon Merkez Pazarkapı Camiinin imam Hatibi Hasan BİRİNCİ tarafından kıldırıldı. Defin sırasında Trabzon ve Akçaabat’ın tanınmış imam ve müezzinleri imam Hasan BİRİNCİ Hocayı yalınız bırakmadılar. Trabzon İl Müftü Yardımcısı Abdurrahman KÜÇÜK ve eski Trabzon İl Müftüsü Nuri GÜNEŞ de cenazeye katılanlar arasındaydı. Okunan Kur’an-ı Kerimden sonra dua, Trabzon eski İl Müftüsü Nuri GÜNEŞ tarafından yapıldı.

Verilen bilgiye göre; merhum Şerif BİRİNCİ(95), Demirkapı Köyünün eski imamlarından Memişoğlu sülalesinden Molla Hüseyin Efendi ile Ayşe Hanımın oğlu olup bir asra yakın ömrünü rençperlik yaparak geçirmiştir. Köyün saygıdeğer, yardım sever, sözü geçer, Hak ve hakikatin aşığı, bilge bir insanı idi. Ömrü, insanlara yardım etmek ve insanların müşkülleri halletmekle geçmiştir. O, aynı zamanda Demirkapı Köyünün görevli fahri hatibi idi.

Şerif Dede; dördü küçük yaşta ölen çocukları ve yakın tarihlerde Hakk’ın rahmetine kavuşan Ali BİRİNCİ ve Zehra YAZICI ve sağ olan çocukları;  Saliye, Ethem, Emine, Seyfettin, Fadime, Ayşe, Hasan, Hüseyin ve Gülsüm olmak üzere Toplam 15 çocuk babası idi.

Merhum Şerif Dede, Beldemiz halkından, Sakarya’nın Hendek İlçesinde oturan Mollaosmanoğullarından Muhammet oğlu Hasan YAZICI’nın kayınbabasıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler